1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. yleisurheilu

Neziri ja Korte saivat suorat lennot Osloon, jossa odottaa harvinainen 200 metrin aitajuoksu – "Helpottaa todella paljon"

Nooralotta Neziri ja Annimari Korte kilpailevat 11. kesäkuuta Oslossa harvinaisella matkalla, 200 metrin aitajuoksussa.

Annimari Korte ja Nooralotta Neziri kilpailevat 11. kesäkuuta Oslossa. Kuva: Tomi Hänninen

Nooralotta Neziri ja Annimari Korte ovat saaneet hyviä uutisia. Suorat lennot Osloon ovat järjestyneet ja aitajuoksijakaksikko pääsee kilpailemaan Impossible Games -tapahtumaan 11. kesäkuuta. Norjan tiukkojen koronasäännösten vuoksi matka olisi aikaisempien suunnitelmien mukaan pitänyt tehdä Ruotsin kautta.

– Lentoliput tulivat ja ne ovat suoraan Osloon. Alunperin piti lähteä Ruotsiin ja sieltä bussilla Osloon karanteenikyydissä. Norjan hallitus on nyt ilmeisesti tehnyt ratkaisuja, että pystymme menemään sinne työmatkalle ilman karanteenia. Se helpottaa todella paljon. Lento Osloon kestää tunnin, Ruotsin kautta matka olisi kestänyt monta, monta tuntia, Neziri kertoi Yle Urheilulle.

Nyt raskaimmaksi osaksi matkaa tulee siirtyminen Jyväskylästä Helsinkiin.

– Ennen kisoja haluan matkustaa mahdollisimman vähän, joten tämä on todella hyvä ratkaisu, Neziri sanoi.

Myös Korte kertoi Yle Urheilulle, että suorat lennot ovat järjestyneet. Korte ei olisi lähtenyt Osloon lainkaan, jos matka olisi pitänyt tehdä Ruotsin kautta.

Koronapandemian aikana ulkomaille matkustaminen on jäänyt useimmilla kokonaan pois, niin myös Nezirillä. Nyt edessä on kuitenkin ulkomaanmatka.

– Se on jännittävää ja innostavaa. Kaipaan kansainvälisiä kisoja, ne ovat urheilun suola. Toki matkustuskieltojen jälkeen on jännittävää mennä lentokentälle. Ne taitavat olla edelleen aika hiljaisia, joten en usko, että siellä on isoa sairastumisriskiä. Norjassakin tilanne on aika hyvä, joten ei mitenkään pelota.

Myöskään Korte ei epäröi Norjaan lähtöä.

– Meillä on tunnin lento eikä siellä ole ihmisiä kovin paljon. Oslossa mennään vain hotellille ja kisapaikalle. Matkustin jo Yhdysvalloista Suomeen aiemmin eikä tarvinnut olla kontaktissa yhdenkään ihmisen kanssa koko matkalla.

Neziri ja Korte kilpailevat Oslossa harvinaisessa lajissa, 200 metrin aitajuoksussa. Alustavasti heille ovat tulossa vastaan norjalaiset Isabelle Pedersen ja 400 metrin aitoja tavallisesti juokseva Line Kloster. Erityisohjeita kisapaikalla toimimiseen ei ole vielä tullut.

– Luulen, että niitä tulee kun saavutaan Osloon. Tässä on eletty päivä kerrallaan, Neziri totesi.

Kortteella ei ole sen ihmeempiä odotuksia itse kilpailulle.

– En odota mitään. Huvikseen mennään juoksemaan. 200 metriä on muuten helppo matka, mutta aitavälit ovat tosi lyhyet, joten askelta täytyy lyhentää.

Korte avaa kautensa jo ennen Osloa sunnuntaina Lahdessa Ylen televisioimissa kisoissa, jossa ohjelmassa on "normaali" 100 metrin aidat.

– On hienoa, että päästään Suomessa kisaamaan ja on jo näitä kunnon kisoja, Korte totesi.

Lue myös:

Nooralotta Neziri ja Annimari Korte kisaavat Oslossa harvinaisessa aitajuoksukisassa, jos lennot järjestyvät: "Tulee olemaan todella jännittävää"

Yle televisioi Lahden yleisurheilukisat kesäkuun alussa – Annimari Korte aloittaa kautensa