Suora

  • Ei nainen eikä mies - voimanostaja Emmeth Törrönen piti hylkäämisen pelossa sukupuoli-identiteettinsä salassa vuosia
  • Urheiluruutu

Sami Kapanen loikkaa pelaaja-agentiksi – "Lähden liikkeelle ihan nollista"

Sami Kapasen kiekkotyöt jatkuvat pelaaja-agenttina.

jääkiekko
Sami Kapanen
Sami Kapanen luopui KalPan pääomistajuudesta keväällä. AOP

Maailmanmestaruuden vuonna 1995 voittanut Sami Kapanen jatkaa jääkiekon parissa pelaaja-agenttina. Suomen Jääkiekkoilijat ry:n eli pelaajayhdistyksen verkkosivujen mukaan Kapanen on hyväksytty rekisteröidyksi pelaaja-agentiksi.

Kapanen työskentelee pelaaja-agenttina InvesStar Oy:n listoilla. Hän myi huhtikuussa omistuksensa kuopiolaisesta KalPasta maakunnallisille vaikuttajille. Myös Kapasen veli Kimmo Kapanen toimii pelaaja-agenttina.

– Nyt ei ole mitään seuravelvoitteita, jotka estäisivät tällaista toimintaa. Haluan lähteä haastamaan itseäni ja auttamaan varsinkin nuoria pelaajia. Tiedostan, että lähden liikkeelle ihan nollista, Kapanen kertoi Yle Urheilulle.

– Tämä on minulle iso, mutta mielenkiintoinen projekti, Kapanen tiivisti.

Puolentoista viikon kuluttua 47 vuotta täyttävä KalPan kasvatti Kapanen pelasi vuosina 1995-2008 NHL:ssä Hartford Whalersissa, Carolina Hurricanesissa ja Philadelphia Flyersissä.

Päävalmentajana Kapanen on työskennellyt SM-liigassa KalPassa ja viimeksi Sveitsissä Luganossa.

– Haluan uskoa, että monipuolinen taustani on vahvuuteni. Itselläni on niin pelaaja- kuin valmennustaustaakin. Lisäksi toimin melko pitkään KalPan seuraomistajana, Kapanen listasi ansiokasta kiekkohistoriaansa.

"Vuosien tai vuosikymmenien projekti"

Sami Kapanen arvioi, että pelaaja-agentin rooli on muuttunut. Agentit ovat tänä päivänä entistä aktiivisempia ja yhä isommissa rooleissa.

– Ammattimaisuus on kasvanut Suomessa kohisten, lähden ihan mielenkiinnolla haastamaan markkinoita. Tiedän, että ei tule olemaan helppoa, kun muitakin hyviä tekijöitä on paljon. Tästä tulee vuosien tai vuosikymmenien mittainen projekti, Kapanen arvioi.

Kapanen muistutti, että pelaaja-agentilla ei saa olla sidonnaisuuksia mihinkään seuraan. Kapasella sidonnaisuuksia ei enää ole, kun hän väistyi keväällä KalPan taustalta.

– Pelaaja-agentin tärkeimpiä tehtäviä on olla pelaajan tukena eikä palaute voi aina olla sokerilla kuorrutettua. Tulee antaa rakentavaakin palautetta, Kapanen tähdensi.

– Lähtökohtaisesti isoimpia asioita ovat pelaajan sopimusneuvottelut ja urapolun eteenpäin vienti, Kapanen totesi.

Päivitetty kello 19.30: Sami Kapasen kommentteja täydennetty uutiseen.

Lue myös:

Sami Kapanen luopuu KalPasta – uusien omistajien joukossa Kimmo Timonen ja Teemu Hartikainen: "Takaisin ei ole odotettavissa euroakaan"

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat