1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. urheilu

Vaimon rasistiset somekirjoitukset tuottivat ammattijalkapalloilijalle lähtöpassit MLS:ssä

Serbialainen laitapelaaja Aleksandar Katai on vapautettu jalkapallon Yhdysvaltain MLS-liigaseura LA Galaxyn palveluksesta perjantaina.

Aleksandar Katai, LA Galaxy Kuva: Getty Images

Aleksandar Katain vaimo kirjoitti "rasistisia ja väkivaltaisia" viestejä sosiaaliseen mediaan, josta nousi keskiviikkona iso kohu serbialaisen edustamassa LA Galaxy -seurassa.

Uutistoimisto Reutersin mukaan Katain vaimo pilkkasi ja jopa uhkaili Black Lives Matter –liikkeen mielenosoittajia omalla Instagram-tilillään. Sittemmin hän poisti viestinsä, mutta se ei enää vahinkoa korjannut.

Jalkapalloilija oli pyytänyt sosiaalisessa mediassa anteeksi vaimonsa kirjoituksia ja kertoi, ettei "hyväksy kyseisiä viestejä perheeltään, mutta ottaa niistä täyden vastuun".

Mustien oikeuksia ajava Black Lives Matter –liike on protestoinut ympäri Yhdysvaltoja afroamerikkalaisen George Floydin pidätyskuolemaa. Monien urheilulajien urheilijat ovat nostaneet aiemmin esille rotusyrjinnän ja poliisin raakuuden Floydin kuoleman jälkeen.

29–vuotias Aleksandar Katai oli pelannut ennen MLS-seura Chicago Firessa, mutta siirtyi LA Galaxyn riveihin viime joulukuussa. Katai on edustanut aikaisemmin kotimaassaan Belgradin Punaista tähteä eli FC Crvena Zvezdaa, kreikkalaista Olympiakosia ja espanjalaista Alavesia.