Koripallolegenda Jordan lahjoittaa 100 miljoonaa dollaria rasismin vastaiseen työhön – "Vaikka paljon on jo tapahtunut, pahin pysyy samana"

Uutistoimisto AFP:n mukaan kyseessä on todennäköisesti suurin lahjoitus, jonka urheilumaailma on tehnyt voittoa tavoittelemattomille yhdistyksille.

NBA
Michael Jordan
Michael Jordan voitti peliurallaan NBA:n mestaruuden kuudesti. Imago sport/AOP

Huiman uran koripalloliiga NBA:ssa tehnyt Michael Jordan ja hänen Jordan-brändinsä lahjoittavat 100 miljoonaa dollaria rasismin vastaiseen työhön. Summa on euroiksi muunnettuna reilut 88 miljoonaa. Jordan-merkki tiedotti asiasta perjantai-iltana Twitter-tilillään.

Uutistoimisto AFP kertoo, että lahjoitus on todennäköisesti suurin, joka on tullut urheilumaailmasta voittoa tavoittelemattomille yhdistyksille.

Lahjoitus jaetaan yhdistyksille, jotka taistelevat rasismia vastaan ja sosiaalisen oikeudenmukaisuuden puolesta. Lahjoituksella tahdotaan myös edistää yhdenvertaisuutta opiskelun pariin pääsemiseksi.

Summa ei tule yhdistyksille kerralla, vaan se jaetaan osissa tulevien kymmenen vuoden aikana. Jordan toivoo, että lahjoitus auttaa kitkemään pinttyneen rasismin Yhdysvalloissa.

– Vaikka paljon on jo tapahtunut, pahin pysyy samana. Olemme sitoutuneet suojelemaan ja parantamaan mustien elämää kunnes maastamme on kitketty pinttynyt rasismi, joka sallii instituutioidemme epäonnistumisen, tiedotteessa kirjoitetaan.

Yhdysvaltain osavaltioissa on pidetty viikon ajan suuria mielenosoituksia, joissa vastustetaan poliisiväkivaltaa, rasismia ja mustaihoisten yhteiskunnassa kokemaa syrjintää. Tapahtumat käynnistyivät, kun mustaihoinen George Floyd kuoli valkoisen poliisin tukehduttamana pidätystilanteessa.

Koripallolegenda Jordan on jo aiemmin kommentoinut Floydin kuolemaa.

– Olen todella surullinen, minuun sattuu ja olen hyvin vihainen. Olemme saaneet tarpeeksemme, hän sanoi viime sunnuntaina.

57-vuotias Jordan on yksi kaikkien aikojen parhaista koripalloilijoista. Peliurallaan hän edusti Chicago Bullsia ja Washington Wizardsia. Peliuransa hän päätti kuusinkertaisena NBA:n mestarina vuonna 2003.

Lue myös:

Michael Jordanilta harvinainen kannanotto ja tuenilmaisu Yhdysvaltain mielenosoituksille - "Olemme saaneet tarpeeksemme"

Seurajohtaja kertoo, miksi HIFK otti näyttävästi kantaa rasisminvastaisessa taistelussa – pitää Saksan jalkapalloliiton toimintaa vaarallisena

Aktivisti Fatima Verwijnen toivoo, että George Floydin kuoleman aiheuttama keskustelu ei jää lyhyeksi ilmiöksi: “Me toivotaan, että tästä tulisi rasismin #metoo”

Tästä Minneapolisin mielenosoituksissa on kyse: ”Meistä tuntuu kuin polvi olisi meidän kaikkien niskalla”, kuvaa tilannetta paikallispoliitikko

Lähteet: AFP

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat