Aaron Kangas paransi ennätystään metrikaupalla – moukarilupaus jäi maailman kärkituloksesta vain kymmeniä senttejä: "Aika uskomattomalta tuntui"

Kankaan tulos on tämän vuoden maailmanlistalla kuudenneksi paras.

Aaron Kangas on parantanut tänä vuonna ennätystään jo kahdesti. Kuva: AOP

Moukarinheittäjä Aaron Kangas avasi kesän kilpailut erinomaisella onnistumisella. Kangas kiskaisi Somerolla järjestetyssä moukarikisassa uuden ennätyksensä 77,09.

– Harjoituskausi meni todella hyvin, mutta kyllä tällainen heitto kesän ensimmäisessä kilpailussa yllättää. Tunsin, että se lähtee pitkälle, mutta en osannut odottaa noin pitkää. Aika uskomattomalta tuntui, Kangas kuvailee Yle Urheilulle.

Suomalaismies on heittänyt viimeksi yhtä pitkälle vuonna 2016, jolloin David Söderberg viskaisi tuloksen 77,60. Parempaa voi olla vielä luvassa.

– Olen pysynyt terveenä, eikä harjoitteluun ole tarvinnut tehdä muutoksia korona-ajasta huolimatta. Tarkoituksena on kilpailla mahdollisimman paljon. Heti keskiviikkona on kilpailut Tampereella. Tavoitteena on heittää siellä monta hyvää heittoa, Kangas selvittää.

Kyseessä oli jo toinen kerta tällä kaudella, kun Kangas parantaa ennätystään. 22-vuotias heittäjä voitti helmikuussa Barcelonassa moukarikisan tuloksella 74,59.

Maailmantilaston kärkitulos jäi vain puolen metrin päähän

Kangas yltää uudella ennätyksellään Suomen kaikkien aikojen listalla kuudenneksi. Heitto oli samalla maailman tämän vuoden kuudenneksi pisin.

Kuluvan kauden maailman kärkitulos on vain 53 senttiä Kankaan noteerausta parempi. Tulosta pitää hallussaan 19-vuotias ukrainalainen Mihailo Kohan, joka oli viime vuonna viides Dohan MM-areenalla.

Tokion olympiaraja olisi 77,50, jonka rikkominen tänä kesänä ei kuitenkaan oikeuta olympiapaikkaan. Olympiaraja on mahdollista rikkoa ensimmäisen kerran kuluvan vuoden joulukuussa. Rajojen suhteen tehty päätös ei juurikaan suomalaista harmita.

– Olen kuitenkin nuori urheilija, jonka pitää mennä joka vuosi muutenkin eteenpäin. Tavoitteet ovat pidemmällä kuin tässä tai tulevassa vuodessa, Kangas muistuttaa.

Someron kisassa toiseksi heitti tuloksella 74,05 kotikentällään kilpaillut Henri Liipola. Liipola on viimeksi heittänyt yhtä pitkälle kaksi vuotta sitten. Kolmanneksi sijoittui Aleksi Jaakkola tuloksella 69,30.

Naisten kilpailussa Krista Tervo paransi Suomen ennätystä liki kaksi metriä.

Juttua täydennetty Kankaan kommenteilla kello 14.45.

Lue myös: