Suora

  • Urheiluruutu

Piskuiselle yleisölle tarjottiin kotimaista huippufutista Tapiolassa – kahdeksan liigaseuraa avasi harjoituspelit

Espoossa 500 katsojalle rajatussa jalkapallomittelössä selvitettiin korona-ajan turva-asioiden sujumista.

urheilu
FC Hongan Jean Marie Dongou ja FC Lahden Timi Lahti vastakkain
FC Hongan Jean Marie Dongou ja FC Lahden Timi Lahti vastakkain Lehtikuva

Jalkapalloliigan Hongan ja FC Lahden kolmen kuukauden mittainen odottelu päättyi kaksikon kohtaamiseen lauantaina.

Heinäkuussa alkavaan liigaan valmistavana pelinä käyty yhteenotto päättyi lahtelaisvieraiden 2–1-voittoon. Lahden maaleista vastasivat Jasin Assehnoun ja Dimitry Imbongo. Hongan ainokaisen iski Arlind Sejdiu.

500 katsojalle rajatussa mittelössä selvitettiin korona-ajan turva-asioiden sujumista.

– Tämä oli nyt ensimmäinen lajissaan tällaisilla säädöksillä. Ne tietyt asiat, mitä yritettiin, toimivat, Hongan manageri Hexi Arteva kiteytti.

– Jos pärjäämme Suomen cupissa, pääsemme pelaamaan vielä juhannuksen jälkeen yhden kotipelin ennen sarjan alkua. Voimme tehdä korjausliikkeitä, Arteva jatkoi.

Hongalla on noin 350 myytyä kausikorttia. Lipun FC Lahti -kamppailuun lunasti kuitenkin vain noin 200 katsojaa, joten jostain syystä kausikorttilaiset ja muut eivät löytäneet tapahtumaan.

Myynti tapahtui etänä ennakolta tai paikalta viereisen monitoimiareenan sisäkassalta. Sisäänkäynti otteluun sujui. Jonoja ei muodostunut lainkaan ja portin sisäpuolella tarjottiin käsidesiä.

Äänekkyydestään ja jopa fanaattisuudestaan kuuluja lahtelaiskannattajia ei näkynyt eikä kuulunut tällä kertaa lainkaan.

Kirjaimellisen harvalukuiselle katsomolle kenttä näytti upean hyväkuntoiselta.

– Oli varmaan ensimmäinen talvi koskaan, kun se ei päässyt eikä päästetty jäätymään. Se ei ollut roudassa. Meillä on uusi kentänhoitaja ja hän on tiiminsä kanssa onnistunut hyvin, Hongan Arteva kehui.

Oksat ja hyvää dataa

Itse peli näytti kolmen kuukauden paussin jälkeiseltä. Se oli innokasta, mutta aivan parhaat yhteiskuviot jäivät odottamaan myöhempiin peleihin.

Iso osa katsojista ymmärsi turvavälien muodostamisen katsomopaikoilla. Osa istui kylki kyljessä ja turhan liki viereistä ryhmää nähden.

Uusi nautinto pienilukuiselle katsomolle oli se, että äänet viheriöltä kantautuivat lehtereille poikkeuksellisen hyvin. Pallon tömähdykset ja pelaajien huudot toisilleen olivat kuin uusi tehostekeino.

Toiselle kolmevarttiselle Honka vaihtoi jokaisen kenttäpelaajansa, lahtelaiset kaksi.

– Tulos on aina tärkeä, pelaamme aina voitosta. Siinä kävi kaksi sellaista harmillista oksaa - toki hienot viimeistelyt vastustajalta, Hongan Arteva ruoti 1–0-johdon haihtumista.

Hyvääkin Arteva listasi tappio-ottelusta.

- Me saimme 20 kenttäpelaajaa hyville minuuteille. Saimme paljon dataa valmennukselle käyttöön. Että tarvitseeko jotain muuttaa ensi keskiviikon HJK-otteluun.

Kuusi harjoituspeliä lauantaina

Muissa päivän Jalkapalloliigan harjoitusotteluissa SJK ja Haka pelasivat 1–1 (1–1), isänniltä osui Tuco ja vierailta 17–vuotias Leevi Antinaho. KuPS kaatoi ykkösen KPV:n maalein 3–0 (1-0). Savolaisten täysosumista vastasivat Lucas Rangel, Ilmari Niskanen ja Arttu Heinonen.

HJK päihitti ykköseen täksi kaudeksi nousseen Gnistanin 4–0 (2-0). Klubin maalintekijöinä kunnostautuivat Kai Meriluoto, Riku Riski, Tim Väyrynen ja Ferhan Hasani. TPS kaatoi Oskari Jakosen 75. minuutilla tekemällä maalilla ykkösen PIF:n 1–0 (0-0).

RoPS kaatoi ykkösessä pelaavan AC Kajaanin 3–1 (0-0). Erfan Zeneli vei vieraat johtoon 54. minuutilla, mutta se herätti pääsarjaseura Palloseuran, jonka riveistä onnistuivat sen jälkeen Wato Kuate, Matias Tamminen ja Jussi Niska.

Lue myös

Veikkausliiga julkaisi otteluohjelmansa – europelien aikataulumuutokset saattavat sotkea myös Suomen otteluohjelmaa

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat