Suora

  • Rallin MM, Turkki, EK 7 - live
  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu
  • Rallin MM, Turkki, päiväkooste

Djokovicin mielestä tenniskauden jatkolle suunnitellut varotoimet ovat niin äärimmäisiä, että US Openiin osallistuminen olisi mahdotonta

Yhdysvaltain avoimen tennisturnauksen on tarkoitus alkaa elokuun viimeisenä päivänä.

tennis
Novak Djokovic kävelee pää painuksissa pois kentältä.
Viime vuonna Novak Djokovicin kiusasi olkapäävamma Yhdysvaltain avoimissa. Hänen turnauksensa päättyi neljännelle kierrokselle, kun hän jätti kesken ottelun Stan Wawrinkaa vastaan.Getty Images

Tennismaailma on ollut pysähdyksissä koronaviruspandemian vuoksi maaliskuusta lähtien. Yhdysvaltain avointen on tarkoitus olla ensimmäinen Grand Slam -turnaus, kun tauolta palataan jatkamaan kautta. Turnaus on kirjattu alkamaan elokuun viimeisenä päivänä.

Nyt puhetta ovat kuitenkin nostaneet toimet, joilla Yhdysvaltain turnauksesta yritetään saada mahdollisimman turvallinen osallistujille koronatilanteesta huolimatta. Maailmantilaston ykkönen Novak Djokovic kommentoi Serbian Prva tv:lle pitävänsä suunnitelmia äärimmäisinä.

– Emme saisi käydä Manhattanilla. Meidän pitäisi nukkua lentokenttähotelleissa, ja meidät testattaisiin kahdesti tai kolmesti viikossa. Lisäksi jokainen pelaaja saisi tuoda mukanaan tenniskerholle vain yhden henkilön, mikä on todella mahdotonta. Tarvitsemme valmentajan, fysiikkavalmentajan ja fysioterapeutin.

Vielä ei ole varmaa, pystytäänkö Yhdysvaltain avoimia viemään läpi. Djokovic arveli, että turnaus täytyy pelata taloudellisista syistä, minkä hän sanoi ymmärtävänsä.

– Mutta kysymys kuuluu, kuinka moni pelaaja on halukas hyväksymään nuo ehdot.

Viime vuonna Yhdysvaltain avoimet voittanut Rafael Nadal kommentoi viime torstaina, ettei hän matkustaisi Yhdysvaltoihin nykytilanteessa. Yhdysvalloissa on todettu eniten koronatartuntoja koko maailmassa, lähes kaksi miljoonaa varmistettua tapausta. Koronaan kuolleita Yhdysvalloissa on yli 100 000.

Nadal on myös kyseenalaistanut sen, voiko kautta vielä aloittaa, sillä koronatilanne eri maailman kolkissa on hyvin erilainen.

– Meidän täytyy olla vastuuntuntoisia ja varmoja siitä, että tilanne on tarpeeksi turvallinen.

Vielä Nadal ei osannut sanoa, onko hän halukas matkustamaan Yhdysvaltoihin, jos Grand Slam -turnaus päästään pelaamaan. Hänen mukaansa ensin täytyy odottaa, että ihmiset palaavat normaaliin elämään ja katsoa sitten, miten virustilanne sen jälkeen kehittyy.

Koronapandemian vuoksi tenniskaudelta on jo peruttu muun muassa legendaarinen Wimbledon, joka jää pelaamatta ensimmäisen kerran toisen maailmansodan jälkeen. Ranskan avointen on puolestaan ilmoitettu siirtyvän touko-kesäkuun vaihteesta syys-lokakuun taitteeseen.

Lue myös:

Nyt se on varmaa, legendaarinen Wimbledon jää tänä vuonna pelaamatta ensimmäisen kerran toisen maailmansodan jälkeen – Federeriltä voimakas reaktio

Tennistähti Kvitova mieluummin peruisi grand slam -turnaukset kuin pelaisi tyhjille katsomoille

Ammattilaistennis venytti keskeytystään elokuulle asti

Tennisklassikoita opiskellut Emil Ruusuvuori palaa pelikentille kovatasoisessa turnauksessa Serbiassa: "Supersiisti tilaisuus, mutta pitihän sitä vähän pohtia"

Lähteet: Reuters, AFP

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat