1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. yleisurheilu

Annimari Korte avasi kautensa todella räväkästi maailman kärkituloksella – "Meinasin kaatua!"

Annimari Korte tykitti kauden toisessa startissaan huippuajan 12,84.

Annimari Korte tykitti huippuajan
Annimari Korte tykitti huippuajan

Annimari Korte tykitti huippuajan 12,84 kauden avauskisassaan Lahdessa. 100 metrin aitajuoksun Suomen ennätysnainen jäi soolojuoksussa SE:stä vain 12 sadasosaa.

Muut jäivät räväkästi startanneesta Kortteesta jo ensimmäisten metrien aikana. SE-nainen oli täysin omaa luokkaansa ja kasvatti johtoaan jokaisella aitavälillä.

Eroa toiseksi tulleeseen Anni Siirtolaan (13,60) kertyi 76 sadasosaa. Saga Vanninen oli kolmas ajalla 13,93.

Korte myönsi Yle Urheilun haastattelussa olevansa suorituksestaan puulla päähän lyöty.

– Vähän yllätti. Ennen finaalia katsoin, että maailman ykköstulos on 12,94. Halusin mennä sen alle, Korte kertoo iloisena.

Aiemman kärkituloksen oli juossut Australian Elizabeth Clay helmikuussa. Korte, 32, löysi suorituksestaan paljon parannettavaa.

– Lähtö on vielä vähän hakusessa. Alku oli ihan hyvä, mutta sitten tuli muutama aita tosi hassusti. Meinasin kaatua ja jalat lähti ihan alta ennen viivaa, mutta pääsin maaliin, Korte kertoo.

Korte juoksi jo illan ensimmäisessä startissa tuntia aikaisemmin uransa ylivoimaisesti parhaan kauden avauksen ajalla 13,03. Toisessa juoksussa sopikin odottaa vielä parempaa aikaa. Viime heinäkuussa aitajuoksutähti juoksi Suomen ennätyksen 12,72 päivän toisessa startissaan.

Huippuaika jo kauden ensimmäisessä kisassa tietää hyvää loppukesää kohti. Vaikka arvokisat on peruttu tältä kesältä, on Kortteella tavoitteena kohentaa viimekesäistä Suomen ennätystä reilusti.

– Olen treenannut niin, että on tarkoitus juosta elokuussa 12,5-alkuisia aikoja, toivottavasti. En osaa yhtään sanoa miten käy. Oli yllättävän kova tämä kauden aloitus.

Lue myös:

Vakuuttavaa menoa! Oskari Mörö alitti 33 vuotta vanhan Suomen ennätyksen sadasosalla

Annimari Korte otti jättilainan elääkseen täydellistä urheilijan elämää – kesän tavoitteena todella hurja ennätysparannus