Kisakauden avauksen voittopotti toi tervetullutta täytettä ammattilaisgolfarin kukkaroon – "Mietin vähän aikaa, lähdenkö ollenkaan pelaamaan"

Niina Liias ja Roope Kakko voittivat kotimaisen golfin PGA-kiertueen avauskisan Vihdissä.

golf
Golfari Niina Liias pelaamassa Vihdissä
Niina Liias golfasi voittoon kotimaisen PGA-kiertueen avauskilpailussa Vihdissä.Lehtikuva/Mikko Stig

Niina Liias nousi takamatkalta voittoon golfin kotimaisen PGA-kiertueen avauskilpailussa Vihdissä. Liias pelasi päätöskierroksen ongelmitta ja seitsemän alle parin –tulos riitti nostamaan hänet kilpailun voitoon, kahden lyönnin turvin.

– Päivä lähti ihan mukavasti birdiellä liikenteeseen. Siitä sai ihan hyvät startit. Sitten rupesi lyönti löytymään ja pääsin lähelle reikää niillä hyvillä lyönneillä. Siitä oli helppo putata sisään. Kyllä puttasinkin ihan hyvin, sellaista tasaista, kokonaista tekemistä. Eikä tullut mitään isompia virheitä, Liias kertasi päiväänsä.

Naisten Euroopan kiertueen haastajakiertueella pelaava Liias kukisti Vihdissä koko kotimaisen kärkikaartin. Lähimmäs Liiasta pääsivät Euroopan kiertuetta pelaavat Noora Komulainen ja Sanna Nuutinen. He käyttivät kolmeen kilpailukierrokseen kuitenkin kaksi lyöntiä Liiasta enemmän.

Komulainen pääsi tuulettamaan päätöskierroksella hole in onea kahdeksannella väylällä. Se ei kuitenkaan riitänyt pitämään häntä mukana voittotaistelussa.

Miesten kilpailussa voiton vei Roope Kakko, joka onnistui viimeistä edellisellä väylällä hole-in-onessa. Hän vei kisan ykkössijan kukistettuaan toisella jatkoväylällä Matias Honkalan.

Kisatauko on tuonut tervetullutta lepoa ja treeniä

Liiaksen kisakauden piti käynnistyä jo huhtikuussa. Kisakalenteri on kuitenkin mennyt uusiksi, kun kilpailuja on peruttu ja siirretty koronaviruksen vuoksi. Liias epäröi myös osallistumistaan Vihdin kilpailuun.

– Mietin vähän aikaa, lähdenkö ollenkaan pelaamaan, mutta onneksi lähdin. Sai sitä kisafiilistä, vaikka tämä oli itselle vähän tällainen harjoituskilpailun tyylinen kisa. Ihan oikealta kisalta se lopulta tuntui, ihan samalla tavalla vähän jännitti ykköstiillä. Kaverit oli samoja, joita vastaan on nyt pelannut pari kautta, niin oli tosi kiva päästä pelaamaan pitkästä aikaa, kisan voittaja sanoi.

Kiivasta kisatahtia viime kaudella pitänyt Liias on käyttänyt kisatauon hyväkseen. Pakollinen tauko kisoista on ollut lopulta tervetullut.

– Vähän treeniä ja vähän enemmän lepoa, mitä normaalisti. Mukava toisaalta, että ehtii välissä myös treenaamaan. Pelasin viime kaudella niin paljon kilpailuija, etten oikeastaan ehtinyt treenaamaan ollenkaan. Kun on kisat peruttu ulkomailta, niin on joutunut vähän improvisoimaan omia menoja.

”Odotellaan ja katsellaan, miten käy”

Toistaiseksi kisoja on tältä kaudelta peruttu puolenkymmentä. Seuraava kilpailu ulkomailla on kalenterissa heinäkuun lopulla, mutta vielä Liias ei ole tehnyt mitään varauksia tulevia ulkomaankisoja varten.

– En uskalla sanoa vielä, mitä sen heinäkuun kisan kanssa sitten todella käy. Päästäänkö pelaamaan vai siirretäänkö sitäkin vielä eteenpäin. Pääseekö edes matkustamaan, sekin on tässä vielä pieni kysymysmerkki. Odotellaan ja katsellaan, miten käy.

Treenien tuloksia olisi mukava jo päästä testaamaan kansainvälisiä kilpakumppaneitakin vastaan.

– Olisi kyllä todella mukava päästä pelaamaan, mutta täytyy hieman itsekin katsoa missä kisataan ja lähdenkö kisaamaan sinne, kannattaako lähteä ja uskaltaako lähteä. Olisi kyllä tarkoitus jotain kisoja käydän tämän vuoden puolella pelaamassa jossain. Toivottavasti pääsee.

Jos ulkomainen kisakalenteri pysyy tyhjänä, kiertää Liias kesän kotimaan kenttiä. Tavoitteena on pitää kotimaan kilpailuilla yllä kisavirettä.

Taloudellisesti hankala kevät – tavoitteet korkealla

Kilpailujen peruminen ja lykkääminen on tehnyt loven myös Liiaksen budjettiin. Vaikka kisamatkoista aiheutuvia kulujakaan ei ole ollut, ovat myös tulot olleet vähissä.

– Sponsoreita ei ole ehtinyt myöskään ihan hirveästi häiritä ja osalla heistäkin on varmaan aika tukalaa. Aika tiukilla tässä mennään, mutta se on tämä aika tällaista.

Vihdin kisan voittosumma, 2100 euroa, oli tervetullut lisä tilille. Tulevaisuudessa Liias toivoo pääsevänsä pelaamaan isommistakin summista.

– Haluaisin tuonne Amerikan puolelle jossain vaiheessa päästä pelaamaan ihan isoille kentille, mutta mennään pikkuhiljaa. Yritetään ensin saada se Euroopan kiertueen kortti takaisin ja sitä kautta isompiin kisoihin. Tehdään töitä ja katsotaan, mihin asti se vie.

Lue myös:

Golfammattilaiset pääsevät jo vauhtiin Etelä-Koreassa ja Arizonassa – mukana maailmanlistan kolmonen

Golfari Mikko Korhoselle koronatauko on ollut mahdollisuus fysiikkaharjoitteluun, Suomen kenttien kiertäminen ei ole kiinnostanut: "Sain varmaan pari hyvää pelivuotta lisää"

Kansainvälinen golfliitto reagoi Tokion kisojen siirtymiseen: olympiakarsintaa jatketaan ensi vuoden kesäkuuhun

Euroopan kiertue varoittaa pelaajiaan palkintorahojen pienenemisestä: "Näyttää radikaalisti erilaiselta"

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat