Asiantuntija räväyttää kovan ennustuksen Annimari Kortteen tulevaisuudesta – luvassa aika, jolla noustaan maailman eliittiin

Asiantuntija Jarkko Finni pitää Annimari Kortteen puheita 12,5-alkuisesta ajasta realistisina.

yleisurheilu
Annimari Korte
Annimari Korte on uransa parhaassa alkukesän kunnossa.Roni Rekomaa / Lehtikuva

Kauden avauskisassaan hurjan ajan 12,84 pika-aidoissa painellut Annimari Korte on matkalla kohti uransa parhaita tuloksia 32-vuotiaana. Näin uskoo Yle Urheilun asiantuntija Jarkko Finni, joka vaikuttui Kortteen suorituksesta Lahden illassa.

– Annimari on yksi maailman taitavimpia aitureita. Suhteessa 100 metrin sileän nopeuteensa hän on todella kova noissa aidoissa, Finni toteaa.

Finnin mukaan erityisesti Kortteen viisi viimeistä aitaväliä ovat poikkeuksellisen hyviä ja vauhti säilyy kalkkiviivoille asti.

– Juoksu oli loppuosaltaan todella sujuvaa ja aidalle hyökkääminen terävää. Siihen tulee sellainen mahtava imu niihin viimeisiin väleihin.

Korte ei ollut Lahden aitakisan ainut osallistuja, mutta ylivoimansa takia ei saanut kiriapua muista. Finni uskoo, että Nooralotta Nezirin ja Reetta Hurskeen tulo samalle viivalle Kortteen kanssa puskee naisia vieläkin kovempiin tuloksiin loppukaudesta.

"12,5, mikä ettei"

Juoksijatähti itse on listannut tämän kauden tavoitteekseen uuden Suomen ennätyksen. Nykyisen ennätyksen 12,72 Korte juoksi viime vuoden heinäkuun lopussa Joensuussa.

Korte on väläytellyt jopa 12,50-alkuisen ajan mahdollisuutta. Jarkko Finni ei tyrmää Kortteen puheita, sillä aitajuoksijoilla on tapana parantaa aikojaan roimastikin kauden edetessä. Viime kaudella Korte paransi jopa puoli sekuntia avauskisasta SE-tulokseen.

– Varmasti paranee juhannuksen jälkeen, kun harjoittelua kevennetään ja siihen tulee sopivasti painetta. Uskon, että tuosta mennään kovempaa. 12,5, mikä ettei. Toivottavasti näin.

12,5-alkuisilla ajoilla ollaan aivan maailman kärjen tuntumassa. Esimerkiksi MM-finaalissa vuonna 2017 Australian Sally Pearson vei kultaa ajalla 12,59.

Kortteen tavoittelema aika riittäisi mitaliin lähes jokaisissa MM- ja olympiakisoissa, vaikka lajia hallitsevat yhdysvaltalaiset ja jamaikalaiset olisivat mukana.

Annimari Korte
Roni Rekomaa / Lehtikuva

EM-kisoissa 12,5-alkuinen aika finaalissa riittää lähes poikkeuksetta kultaan. Viimeksi EM-finaalissa on juostu alle 12,60 vuonna 2006, kun ruotsalaistähti Susanna Kallur tykitti voittoon ajalla 12,59 kotiyleisönsä edessä Göteborgissa.

Dohan MM-areenalla 2019 taso oli poikkeuksellisen kova. Tuolloin Yhdysvaltain Nia Ali voitti mestaruuden ajalla 12,34. Hopea ja pronssi menivät Yhdysvaltain maailmanennätysnaiselle Kendra Harrisonille ja Danielle Williamsille ajoin 12,46 ja 12,47.

– Olen treenannut niin, että on tarkoitus juosta elokuussa 12,5-alkuisia aikoja. Oli yllättävän kova tämä kauden aloitus, Korte totesi Lahden kilpailun jälkeen.

Mikäli Kortteen kausi sujuu nousujohteisesti, ja hän kesän lopussa todella juoksee 12,5-alkuisia aikoja, on silloin kyse jo todellisesta maailman eliittiin kuuluvasta urheilijasta.

Lue myös:

Annimari Korte avasi kautensa todella räväkästi maailman kärkituloksella – "Meinasin kaatua!"

Mörö, Korte ja Raitanen huimassa vireessä – maailman kärkitulos ja Suomen ennätys Lahden illan parasta antia: "Kovat olivat kovia"

Vakuuttavaa menoa! Oskari Mörö alitti 33 vuotta vanhan Suomen ennätyksen sadasosalla

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat