Suora

  • Urheiluruutu

Expressen: Ville Niemisestä MoDon päävalmentaja

Ruotsin Allsvenskanin jääkiekkoseura MoDon valmentajahaku on vihdoin ohi, kirjoittaa Expressen.

urheilu
Ville Nieminen, Lahden Pelicans
Ville Nieminen valmensi Lahden Pelicansia pitkälti toista kautta. Tomi Hänninen

Jääkiekkovalmentaja Ville Nieminen astuu tehtävät jättäneen Björn Hellkvistin tilalle Modon päävalmentajana, paljastaa Expressen (siirryt toiseen palveluun).

Ruotsin toiseksi korkeimman sarjatason MoDon useita viikkoja kestänyt pohdinta on lehden mukaan viety päätökseen, ja valinta kohdistui viimeisten kandidaattien joukossa kuvioihin ilmestyneeseen suomalaisvalmentajaan.

29. toukokuuta ruotsalaismediassa alkoi ilmestyä tietoja, että entinen Pelicans-valmentaja oli noussut kertaheitolla MoDon valmentajavaihtoehtojen kärkijoukkoon.

Yle Urheilu tavoitti puhelimitse Niemisen, joka ei kuitenkaan halunnut kommentoida sopimushuhuja.

Ruotsalaislehti nosti aiemmin Niemistä ja MoDoa yhdistäväksi hahmoksi seuralegenda Peter Forsbergin, jonka kanssa Nieminen oli voittamassa Colorado Avalanchessa Stanley Cupia vuonna 2001.

Nieminen, 43, sai viime marraskuussa potkut Lahden Pelicansin liigajoukkueen päävalmentajan tehtävistä. Sitä ennen tulisieluinen valmentaja ehti luotsata päävalmentajana KeuPa HT:ta Mestiksessä ja vaikutti Mikkelin Jukurien liigajoukkueen apuvalmentajana.

Ville Nieminen päihitti loppusuoralla pitkään ykkösehdokkaana olleen Jens Gustafssonin. Nieminen pystyi vakuuttamaan seurajohdon henkilökohtaisissa keskusteluissa.

Expressenin lähteen mukaan Örnsköldsvikin kiekkoseura esittelee Niemisen lähitulevaisuudessa. Niemisellä on pelaajahistoriaa Ruotsista ja Allsvenskanista, jossa hän edusti Malmö Redhawksia ja Örebrota.

MoDon urheilupäällikkö Fredrik Glader kieltäytyi sunnuntaina kommentoimasta lehden tietoja. Seura sijoittui päättyneellä kaudella toiseksi Allsvenskanissa, mutta sen nousu-unelma SHL:ään katkesi koronaviruksen keskeyttämään kauteen.

Lisätty 8.6.2020 kello 10.15, että Ville Nieminen ei halunnut kommentoida sopimushuhuja.

Lähteet: Expressen

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat