Suora

  • Kalevan kisat
  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

Seuralegenda Lasse Kukkonen lopettaa pelaajauransa Oulun Kärpissä – "Olet mullistanut meidän aika monen elämää"

Kukkonen kertoi päätöksestään tiedotustilaisuudessa Oulussa. Hän siirtyy Kärppä-säätiön hallitukseen sekä tarjoaa jatkossa psyykkistä valmennusta nuorille.

jääkiekko
Lasse Kukkonen
Lasse Kukkonen juhlimassa 2018 Suomen mestaruutta.Tomi Hänninen

Oulun Kärppien pitkäaikainen jääkiekkopuolustaja, seuralegenda Lasse Kukkonen lopettaa pelaajauransa.

– Tarkoitus oli päättää vähän muissa tunnelmissa tässä hallissa. Hiljaista on, Kukkonen sanoi tilaisuuden aluksi näytetyllä videolla.

Kukkonen, 38, on pelannut koko SM-liigauransa Kärpissä. Hän on tehnyt uraa myös NHL:ssä, KHL:ssä ja Ruotsissa, mutta palannut aina Kärppiin. Hän juhli Kärpissä neljää Suomen mestaruutta sekä koki kertaalleen nousun korkeimmalle sarjatasolle.

Suomen miesten jääkiekkomaajoukkueessa puolustaja Kukkonen juhli vuonna 2011 MM-kultaa sekä lukuisia muita arvokisamitaleja, muun muassa Torinossa 2006 olympiahopeaa.

– Rupesin viime vuoden puolella pohtimaan omaa jatkoa ja kevään aikana tuli mielenrauha, että tähän on hyvä lopettaa, Kukkonen sanoi videon esittämisen jälkeen.

– Nyt on aika siirtyä kenties Raksilan katsomoon juurilleni ja etsiä seuraavaa unelmaa, Kukkonen hymähti.

Manner muisti Kukkosta runolla

Muiden muassa Kärppien nykyinen päävalmentaja Mikko Manner kehui Kukkosen sitoutumista. Mannerin mukaan Kukkonen repi aina itsestään parhaansa.

– Olet mullistanut meidän aika monen elämää. Ja olet ihminen, joka ottaa ensisijaisesti aina muut huomioon eikä koskaan sortunut vastustajan vähättelyyn, Manner sanoi.

Hän luki Kukkoselle runon, jossa puhuttiin ihmisen matkasta ja kilvoittelusta.

– Sillä sinä ja minä itse teemme kohtalomme todeksi, ja avaamalla tai sulkemalla portteja edessä ja takana olevalla matkalla, Manner lausui.

Seuran jo väistynyt, pitkäaikainen toimitusjohtaja Juha Junno muisteli tilaisuudessa Kukkosen uraa. Junno kertoi, että saapui tilaisuuteen kuulijana Kukkosen pyynnöstä eikä ollut valmistautunut puhumaan.

– Päätimme Tamin (Juhani Tamminen) kanssa, että lyödään se nuori poika vain peliin. Ja hyvinhän se pärjäsi, Junno muisteli Kukkosen ensimmäistä peliä vieraissa Vaasan Sportia vastaan 90-luvulla.

Junno kehui Kukkosen poikkeuksellista johtajuutta, josta myös maajoukkue on saanut nauttia. Kukkonen kuuluikin kapteenistoon sekä seura- että maajoukkueissa.

– Harvalla on niin poikkeuksellinen kyky aistia ihmisen tunteita kuin Lassella. Hän näkee asioita, joita vain harva näkee. Siinä on tuon pojan suuruus, Junno sanoi.

Kärppä-säätiöön isän jalanjäljissä

Kukkonen on valittu Kärppä-säätiön hallitukseen. Kärppä-säätiö on Oulun Kärpät Oy:n pääomistaja, jonka tehtävänä on oululaisen ja pohjoissuomalaisen juniorijääkiekon tukeminen ja kehittäminen. Kukkonen seuraa isänsä Jouni Kukkosen jälkiä, sillä isä oli Junnon mukaan säätiön ensimmäisessä hallituksessa, kun se perustettiin.

– Lassen johtajuudella on vielä paljon annettavaa pohjoissuomalaiselle jääkiekolle ja Kärpille, Junno sanoi.

Kukkonen kertoi myös, että hän on perustanut oman yrityksen, joka alkaa tarjota nuorille suunnattua psyykkistä valmennusta sekä johtamiskoulutusta yritysjohtajille.

Seura kertoi asiasta tänään järjestämässään tiedotustilaisuudessa.

Lisätty kello 13.44 kommentteja ja 14.31 tieto Kukkosen yrityksestä.

Lue myös:

Kommentti: Uransa lopettanut Lasse Kukkonen lausui vuosia sitten sanat, jotka kertoivat kaiken kiekkolegendan poikkeuksellisesta luonteesta

Manner loi Kärppiin voittavan ilmapiirin – "Ei tarvinnut kuin päästää varsat laitumille"

Lasse Kukkonen ei enää jatka Kärppien kapteenina, Ohtamaalle C-kirjain pelipaitaan: "Luonnollinen jatkumo tämän seuran toiminnassa"

Kapteeni-Kukkonen täräytti uutisen mestaruusjuhlissa: maajoukkueura ohi – "Keskitytään nyt näihin juhliin"

Lasse Kukkonen yritti pidätellä tunteitaan – nämä sanat Leijonien kapteeni sanoi joukkueelle karvaan tappion jälkeen

Leijonien superlupaus oli päiväkodissa, kun Kukkonen debytoi olympialaisissa – sai kapteenilta kultaisen ohjeen

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat