Suora

  • Rakkauden ja särkyneiden unelmien korut
  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu
  • Ruumis matkalaukussa

Potkut saanut Aino-Kaisa Saarinen kokee onnistuneensa erinomaisesti Salpausselän kisojen pääsihteerinä: "Näin voi käydä"

Aino-Kaisa Saarinen on tiennyt potkuistaan jo pidemmän aikaa.

hiihto
Aino-Kaisa Saarinen.
Aino-Kaisa Saarinen vuonna 2019.Tomi Hänninen

Salpausselän kisojen pääsihteerin paikkansa menettänyt Aino-Kaisa Saarinen on tiennyt potkuistaan jo pidemmän aikaa. Hiihtoliiton ja kisoja järjestäneen Lahti Eventsin sopimus oli katkolla, minkä vuoksi Saarisen työsuhde päättyi.

– Näin voi käydä, kun sopimus päättyy. Olin tekemässä Salpausselän kisoja Lahti Eventsillä, ja sitten kun he eivät enää kisoja järjestä, niin minullakaan ei ole enää työtehtävää, Saarinen sanoo Yle Urheilulle.

Saarinen hyppäsi Salpausselän kisojen pääsihteerin paikalle nopeasti hiihtouransa päättymisen jälkeen kesällä 2018. Kahden vuoden rupeamaansa hän on tyytyväinen. Erityisen mielissään Saarinen on siitä, että kahtena edellisvuonna kisoissa on päästy alle budjetin.

– Koen onnistuneeni erinomaisesti. Oli hienoa nähdä, että pystyn onnistuneesti vetämään myös tämän tyyppistä hommaa.

Saarinen oli mukana myös vuoden 2019 nuorten MM-hiihtojen järjestelyissä.

– Saimme (Kansainväliseltä hiihtoliitolta) FIS:ltä palautetta siitä, että nostimme nuorten MM-hiihdot uudelle tasolle. Sellaisia kommentteja on mukava kuulla.

Saarinen aikoo tulevaisuudessa jatkaa oman yrityksensä parissa työskentelyä. Saarinen yrityksen päätoimiala on koulutukset ja koulutuspalvelut. Muitakin suunnitelmia on jo tiedossa, mutta niistä Saarinen ei suostu kertomaan enempää.

– Nyt olen saanut vetää henkeä, mikä on hyvä tällaiselle suorittajaihmiselle. Jossain vaiheessa on hyvää vetää kierroksia alaspäin.

Päättyvän pestinsä kaltaisia muita tehtäviä urheilun parissa Saarinen ei ole toistaiseksi miettinyt.

– Jos tulee jotain mielenkiintoista, niin voihan sellaiseenkin sitten hakea. Nyt otan mielummin omaa aikaa ja vedän henkeä, Saarinen päättää.

Uusi tapahtumayhtiö

Saarisen potkuista ensimmäisenä kertoneen Ilta-Sanomien (siirryt toiseen palveluun) mukaan Lahden kaupunki ja Hiihtoliitto eivät ole olleet tyytyväisiä kaikkiin asioihin vuosien 2018 ja 2019 kisojen järjestämismallissa. Jatkossa Salpausselän kisat järjestäisi Hiihtoliiton ja Lahden Hiihtoseuran perustama uusi tapahtumayhtiö.

Hiihtoliiton toiminnanjohtaja Ismo Hämäläisen mukaan järjestelymallin muutoksen myötä liitto voisi hyödyntää jo olemassa olevaa yhteistyötä FIS:n kanssa paremmin kisojen järjestämisessä.

– On jouhevinta, kun Hiihtoliitto on suoraan tekemässä kisoja, eivätkä järjestelyt kierrä välikäsien kautta, Hämäläinen sanoo Yle Urheilulle.

Hämäläisen mukaan uusi järjestelymalli mahdollistaisi aiempaa paremmin Hiihtoliiton tarpeiden ja toiveiden täyttymisen. Hämäläinen ei vielä arvioi, syntyykö uudessa järjestelymallissa Aino-Kaisa Saarisen entisen pääsihteeripestin kaltaista paikkaa.

– Ennen kuin pääsemme etenemään, vaaditaan kaupungin ratkaisua. Sen jälkeen katsomme, millä tavalla asia etenee käytännön tasolla.

Uuden tapahtumayhtiön perustamista on tarkoitus käsitellä maanantai-iltana Lahden kaupunginhallituksen kokouksessa.

Juttua päivitetty kello 17:09: Lisätty Ismo Hämäläisen kommentit.

Lue myös:

Aino-Kaisa Saariselle potkut Salpausselän kisojen pääsihteerin tehtävästä

Juttua korjattu 12.6. klo 13.45 poistettu tieto Lahti Eventsin yt-menettelystä ja lisätty tieto, että Saarisen potkujen syynä se, ettei hänen työsopimustaan jatkettu

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat