Suora

  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

Valtteri Bottas palasi ensimmäisenä F1-radalle – kuvat osoittavat, miltä varikolla näyttää tulevaisuudessa

Valtteri Bottas pääsi takaisin radalle testaamaan autoa ja uusia turvallisuusmääräyksiä.

Formula 1
Valtteri Bottas
Bottas Barcelonan testeissä helmikuussa.Getty Images

Mercedes-talli palasi ensimmäisenä F1-tallina radalle koronaviruksen aiheuttaman tauon jälkeen. Valtteri Bottas testasi Silverstonen radalla kaksi vuotta vanhaa autoa.

Kahden päivän testin tavoitteena on kokeilla uusia turvamääräyksiä, jotka mahdollistavat kauden aloittamisen tyhjille katsomoille. Samalla kuskit saavat ajotuntumaa ennen kauden alkua. Bottas ajoi tiistaina ja Lewis Hamiltonin vuoro on keskiviikkona.

Mercedes-tallin Twitterissä julkaisemissa kuvissa näkyy keskittynyt Bottas, joka on suojautunut varikkoalueella koko tallin henkilökunnan tavoin kasvomaskilla.

– Terveys on meille tärkeintä, ja siksi testaamme turvallisuusprotokollaamme tänään. Jokainen tallin jäsen on testattu, eikä yhtään koronavirustartuntaa löytynyt, Mercedeksen Twitter-tilillä (siirryt toiseen palveluun) kerrottiin.

F1-sarja on julkaissut kisakalenterin kauden kahdeksan ensimmäisen osakilpailun osalta. Tavoitteena on ajaa 15–18 kilpailun kausi. Ensimmäiset kahdeksan kilpailua ajetaan Euroopassa, joista kaksi Itävallassa ja kaksi Silverstonessa.

– Ainakin tiedämme, että saamme kilpailla seuraavien kuukausien aikana. Rakastamme kilpailemista ja olemme kaivanneet sitä, Mercedeksen tallipäällikkö Toto Wolff sanoi Sky F1 -kanavalle testien yhteydessä Autosportin (siirryt toiseen palveluun) mukaan.

Australian osakilpailu peruttiin maaliskuussa vain tunteja ennen ensimmäisen harjoitusten alkamista. Näin ollen F1-autoja ei oltu nähty radoilla yli sataan päivään. Wolffin mukaan voimasuhteiden arviointi on pitkän tauon jälkeen liki mahdotonta.

– Olemme voineet kehittää autoja hyvin vähän. Tilanne on uusi ja jännittävä, mutta yritämme parantaa ja tuoda autoon päivityksiä, joita olisimme näihin aikoihin tuoneet tavallisestikin, Wolff mietti.

Wolff on puhunut julkisuudessa väsymyksestään, mutta koronatauon aikana hän on saanut ladata akkujaan. Nyt motivaatio on huipussaan.

– Kun saavuimme Australiaan, en ollut kovinkaan innoissani. Kuusi pitkää ja raskasta kautta olivat tehneet tehtävänsä ja olin henkisesti väsynyt. Nyt olen paljon motivoituneempi enkä malta odottaa kilpailujen jatkumista, Wolff totesi.

Kauden ensimmäinen F1-osakilpailu ajetaan Itävallassa 3.–5. heinäkuuta. Kausi pyritään ajamaan loppuun joulukuun aikana.

Lue myös:

Mercedes-pomo Toto Wolff perusteli, miksi talli vastusti F1:n aika-ajouudistusta

Ehdotus aika-ajojen uudistamisesta kaatui – Mercedes tuhosi suunnitelmat sprinttikisaan siirtymisestä?

Kommentti: Tuore F1-kisakalenteri ja merkilliset käänteet kulisseissa osoittavat raa'an faktan – Valtteri Bottaksella on todella vähän aikaa vakuuttaa pomonsa

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat