1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. urheilu

Helsingin kaupungin liikuntajaosto päätti periä taitoluisteluseura HSK:lta sittenkin vain 4 019 euroa – apulaispormestarin mukaan asiaa käsitellään vielä uudelleen

Helsingin kaupungin perimä summa pieneni huomattavasti kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunnan liikuntajaoston kokouksessa.

Kuva: Lehtikuva / Emmi Korhonen

Helsingin kaupungin liikuntajaosto päätti jättää perimättä valtaosan taitoluisteluseura HSK:n toissa vuoden avustuksista.

Kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunnan liikuntajaosto käsitteli HSK:n avustuksia tiistaina kokouksessaan ja päätyi äänestyksen jälkeen perimään 57 421 euron avustussummasta takaisin 4 019 euroa.

HSK oli saanut toissa vuonna 27 663 euroa toiminta-avustusta ja 29 758 euroa tilankäyttöavustusta. Helsingin kaupunki esitti liikuntajaostolle, että summa olisi peritty kokonaisuudessaan takaisin reilun pelin sääntöjen rikkomisesta.

Helsingin liikuntajohtaja Tarja Loikkanen kertoi STT:lle, että kokouksessa tuli kaksi vastaehdotusta, joista toisessa avustusta ei olisi peritty lainkaan ja toisessa se olisi peritty osittain.

Osittain periminen voitti ensimmäisen äänestyksen. Sen jälkeen äänestettiin, peritäänkö summa osittain vai kokonaan takaisin. Vaihtoehdoista ensimmäinen eli osittainen periminen voitti äänin 5–4.

– Päätöksestä jätettiin viisi eriävää mielipidettä, joista yksi oli esittelijän ja neljä kaupungin esityksen mukaan äänestäneiden, Loikkanen kertoo.

Perittävä 4 019 euroa on seitsemän prosenttia vuoden 2018 avustussummasta.

Liikuntajaoston perusteluna oli, että reilun pelin sääntöjä oli rikottu vain kahdessa HSK:n edustusjoukkueessa, jotka edustavat seitsemää prosenttia seuran kaikista vuoden 2018 luistelijoista.

Helsingin apulaispormestari Nasima Razmyar (sd.) tviittasi aikovansa käyttää oikeuttaan ottaa asian vielä kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunnan käsittelyyn.

Tälle vuodelle avustuksia lähes 65 000 euroa

HSK:n viime vuoden avustuksia ei peritä takaisin, koska seura ryhtyi riittäviin toimiin saattaakseen toimintansa reilun pelin periaatteiden mukaiseksi.

Lisäksi liikuntajaosto myönsi HSK:lle tälle vuodelle toiminta-avustusta 18 419 euroa ja tilankäyttöavustusta 46 090 euroa.

HSK on ollut tänä vuonna paljon julkisuudessa esillä seuran muodostelmaluisteluvalmentajan Mirjami Penttisen saatua tammikuussa Taitoluisteluliitolta vuoden kilpailukiellon epäasiallisesta käytöksestä.

Liiton mukaan valmentaja syyllistyi urheilun eettisten sääntöjen rikkomiseen muun muassa käyttämällä valmennettaviaan kohtaan toistuvasti epäasiallista kieltä, huutamalla ja nöyryyttämällä.

Penttinen on sittemmin vetänyt valituksensa pois urheilun oikeusturvalautakunnasta ja pyytänyt luistelijoilta anteeksi.

Lue myös:

Helsingin kaupunki on perimässä taitoluisteluseura HSK:lta avustuksia yli 57 000 euron edestä

Ministeri Kosonen ei ota kantaa Mirjami Penttisen tapaukseen, mutta pitää sopua hyvänä asiana: "Toimintakulttuurin pitää muuttua"

Kiira Korpi uskoo, että luistelijoita nöyryyttänyt menestysvalmentaja pystyy halutessaan muuttumaan – "Uskon siihen, että ihmiset voivat muuttua, kun on aitoa halua ja saa apua"

Taitoluisteluliitto, HSK ja Mirjami Penttinen yllättäen sopuun – vuoden kilpailukielto pysyy kuitenkin voimassa

Juttua korjattu: Täsmennetty otsikkoon, että asiaa aiotaan käsitellä apulaispormestari Nasima Razmyarin mukaan vielä uudelleen kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunnassa.