Kärkiheittäjillä oli vaikeuksia pysyä sektorissa ja heittoringissä – Kangas nakkasi moukarin silti uran toiseksi parhaille mitoille

Krista Tervo voitti naisten kisan tuloksella 68,22. Aaron Kankaan repäisy kantoi 75,30.

Aaron Kankaan moukarikaari oli uran toiseksi paras. Kuva: AOP

Kankaanpään hiekkaisella harjoituskentällä nähty moukarikisa ei ollut aivan vajaan viikon takaisen kauden avauksen veroinen. Silloin Krista Tervo murskasi omissa nimissään olleen Suomen ennätyksen 1,75 metrillä lukemiin 71,93. Kankaanpäässä moukari kantoi naisella parhaimmillaan 68,22 kisan toisella kierroksella.

Tervo kertoi Aamulehden livehaastattelussa (siirryt toiseen palveluun), että oli tyytyväinen, vaikka tulos olikin hieman odotuksia vaisumpi.

Kilpailu siirrettiin pikavauhdilla Tampereen Pirkkahallin heittopuistosta kentän edustuskelvottomuuden takia. Itse kisassa vauhti oli rivakka eikä naisille jäänyt hengähdysaikaa heittojen välille, sillä kilpailussa oli vain kolme osallistujaa.

Tervolla, 22, oli vaikeuksia pysyä heittoringissä, sillä hän astui yli kolmen viimeisen kierroksen heitot. Hän myönsi, että jalat olivat vielä lauantain kisan jäljiltä väsyneet.

Toiseksi kisassa heitti 17-vuotias Silja Kosonen 66,87 ja kolmanneksi Suvi Koskinen 65,96.

Krista Tervon moukari kantoi Kankaanpäässä 68,22. Arkistokuva. Kuva: AOP

Kangas tyytyväinen hyvään perustasoon

Ennen naisia miehet kävivät esittämässä omaa osaamistaan. Aaron Kangas juhli kisan voittoa avauskierroksen 75,30-metrisellään, joka oli myös Kankaan uran toiseksi paras kisatulos.

Heittäjä kuitenkin myönsi Aamulehdelle, että tekniikkavirhe sai tunnelmat kaksijakoisiksi.

Kankaan heitot kaartoivat voimakkaasti vasemmalle ja peräti neljä heittoa karkasi vasemmalta ohi mittaussektorin. Kankaalta mitattiin vain ensimmäinen ja viides heitto, jotka molemmat kantoivat yli 75 metriä. Kankaan uran toiseksi pisin kisaheitto ja hyvä perustaso puolestaan ilahdutti heittäjää.

Kangas, 22, jäi lauantaina nakkaamastaan ennätyksestään 77,09 reilut 1,5 metriä. Tuolla tuloksella hän pitää edelleen kauden kärkipaikkaa ja on maailmantilastossa kuudentena.

Kisassa toiseksi tuli Henri Liipola toisen kierroksen heitollaan 73,91 ja kolmanneksi Aleksi Jaakkola kolmannella kierroksella nakkaamallaan kauden parhaallaan 73,22.

Tarkennettu kello 20.40, että kisa oli alun perin tarkoitus Pirkkahallin heittopuistossa eikä hallissa.

Lue myös: