Suora

  • Monikieliset perheet
  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

Huuhkajien EM-kisataipaleen piti alkaa tänään – katso tästä Suomen upean karsintavaiheen kohokohdat

Suomen piti pelata tänään ensimmäinen ottelu Tanskaa vastaan jalkapallon EM-kisoissa, mutta koronavirus siirsi turnauksen ensi vuodelle. Käy katsomassa kooste upeista karsinnoista kuvan videota klikkaamalla.

Suomen miesten jalkapallomaajoukkue
Teemu Pukki.

Jalkapallon EM-kisojen piti alkaa eilen, ja Suomen piti pelata ensimmäinen ottelu tänään Tanskaa vastaan Kööpenhaminassa. Turnausta siirrettiin vuodella eteenpäin koronavirustilanteen vuoksi.

Kuten hyvin tiedetään, Huuhkajat selvitti tiensä ensimmäistä kertaa EM-lopputurnaukseen, kun Markku Kanervan suojatit ylsivät viime syksynä lohkokakkoseksi Italian perässä.

Suomen viime vuodet ovat olleet hienoja, ja kattava koostevideo palauttaa vielä muistoissa takaisin vahvan karsintavaiheen otteluihin. Selostajana toimii Jarmo Lehtinen.

Yle Olohuoneen Futiskesä-viikonlopussa lauantaina 13. kesäkuuta keskitytään suomalaisen jalkapallon kohokohtiin ja sunnuntaina palataan kesään 1992, jolloin Göteborgissa pelattiin yksi EM-historian ikimuistoisimmista loppuotteluista.

Yle Olohuoneen Futiskesä-viikonlopun vieraina on Suomi-futiksen legendoja, Huuhkaja- ja Helmari-pelaajia ja muita mielenkiintoisia jalkapallopersoonia. Lähetys tänään alkaa TV2:ssa ja Yle Areenassa kello 19.

Lue myös:

Ylen Futiskesän EM-toiveillassa kisattiin jalkapallotietämyksestä – montako vastausta olisit tiennyt näihin kiperiin tietovisakysymyksiin?

Asiantuntijalta hämmentäviä ja rohkeita ehdotuksia rangaistuspotkukilpailun korvaamiseksi arvokisoissa: "Olisi vähän muitakin elementtejä"

"Elämää mullistavat" kokemukset yhdistävät monia maajoukkuepelaajia – nuorten arvoturnaukset ovat Huuhkajien ja Helmarien menestykselle elinehto: "Koko sirkus on niin erilaista"

Katso tallenne: Ylen Futiskesän nostalgiaillassa uppouduttiin ikimuistoisiin jalkapallohetkiin ja nähtiin yleisön toiveita

MM- ja EM-finaaleja, Suomi-futista, dokumentteja ja superviikonloppu – Futiskesä-lähetykset alkavat, kymmenen viikkoa huippujalkapalloa!

Suomalaisen jalkapallon unohdettu sankaritarina vei maajoukkueen EM-finaaliin – saavutusta juhlittiin Irwin Goodmanin sävelin: "Kun on finaaliin päästy, niin antaa mennä vaan"

Maan tunnetuimmaksi pirtusalakuljettajaksi noussut Dannyn isoisä oli Suomen jalkapallosankari olympialaisissa – haaveet historiallisesta mitalista haihtuivat kosteaan illanviettoon

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat