Suora

  • Kalevan kisat
  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

Ilves teki merkittävän päätöksen – saa katsomoihin todennäköisesti reilusti enemmän yleisöä kuin muut: "Tämä oli meille pelastava enkeli"

Veikkausliigassa pelaava Ilves nähdään heinäkuussa lähes 17 000 katsojaa vetävällä Ratinan stadionilla.

Veikkausliiga
Ilves Ratina
Ilves on pelannut Ratinan stadionilla aikaisemmin muun muassa Valenciaa vastaan.AOP

Jalkapallon Veikkausliigan Ilves siirtää heinäkuun kotiottelunsa Tammelan stadionilta isommalle areenalle Ratinaan, kun hallitus väljensi isojen ulkotilaisuuksien katsojarajoituksia. Yli 500 hengen tapahtumia voi järjestää jo heinäkuun alusta lähtien, jos käytettävissä on useita katsomolohkoja tai rajattavissa olevia alueita.

– Tämä päätös oli meille pelastava enkeli, sanoi tamperelaisen Ilveksen toimitusjohtaja Tomi Erola STT:lle.

Ratinan stadionin katsomokapasiteetti on lähes 17 000 ihmistä urheilutapahtumissa. Erola arvioi, että seura pystyy ottamaan Ratinaan 3 000–5 000 katsojaa turvallisesti. Seuran suunnitelmat tarkentuvat lähipäivinä, mutta ainakaan sisäänpääsyreittien määrästä ei ole kiinni, etteikö ihmisiä saisi ohjattua Ratinaan turvavälejä noudattaen.

– Ratinan stadionille pääsee 20–30 portista, sillä aidassa on portteja. Niistä saamme ihmiset porrastetusti sisään. Opastusta se toki vaatii, Erola kertoi.

Katsomolohkojen läheisyyteen pitää järjestää saniteettitilat ja myyntipisteet, jotta katsojat eivät joudu siirtymään lohkosta toiseen virvokkeiden tai vessassa käynnin takia. Tämä kaikki onnistuu Ratinassa, mutta Tammelassa tila ei olisi riittänyt. Henkilökuntaa tarvitaan toki normaalia enemmän, sillä yleisön avuksi kaivataan myyntipisteiden myyjiä, järjestyksen valvojia ja muita opastajia.

Erola on tyytyväinen etenkin siksi, että Ilveksen otteluihin kausikortin ostaneet noin 1 300 katsojaa pääsevät nyt kaikki otteluihin. Tammelassa se ei olisi onnistunut riittävin turvavälein.

– Mietimme nyt, onko muu lipunmyynti ennakkomyyntiä vai saako pääsylippuja myös portilta. Jos liput myydään ennakkoon, pystymme ainakin tarkemmin katsomaan, mille paikoille liput myydään. Turvaväliajattelu toteutuu, Erola kertoi.

Erola arveli nukkuvansa ensi yön paremmin kuin aikoihin, vaikka jalkapalloseuran talousmurheet eivät uudella linjauksella poistukaan. Koronakeväästä kertyi seuralle miinusta, mutta kesä näyttää paremmalta kuin vielä alkuviikolla.

Ilves aloittaa liigan 1. heinäkuuta kohtaamalla kotikentällään IFK Mariehamnin.

Muut Veikkausliigan seurat eivät todennäköisesti saa kotiotteluihinsa paikalle yhtä paljon yleisöä kuin Ilves. Esimerkiksi KuPSin toimitusjohtaja Jarmo Heiskanen arvioi, että seura pystyy ottamaan kotiotteluihinsa sisään 1 500–2000 katsojaa.

Lue myös:

Heinäkuussa urheilutapahtumiin pääsee yli 500 ihmistä: Suomen mestarijoukkueen pomolta mielenkiintoinen näkemys – "Päättäjille ei saa tulla kuvaa, että kaikki on hyvin"

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat