Suora

  • Kalevan kisat
  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

Veikkausliigan sarjanousija on myynyt "liikaa kausikortteja" – kaikki eivät mahdu katsomoon, vaikka hallitus lievensi yleisörajoituksia

FC Haka myi toimitusjohtajan mukana talven aikana noin 2 600 kausikorttia. Perinteikäs seura on joutunut sopeuttamaan pelaajabudjettiaan.

FC Haka
FC Haka
FC Haka juhli viime kaudella sarjanousua Ykkösestä Veikkausliigaan.AOP

FC Haka nousi viime kauden päätteeksi takaisin Veikkausliigaan kahdeksan vuoden korpivaelluksen jälkeen, mutta koronakriisi sotki niin seurajohdon kuin kannattajien suunnitelmat.

Vaikka tiede- ja kulttuuriministeri Hanna Kosonen (kesk.) ilmoitti tänään, että heinäkuun alusta ulkoilmatapahtumissa voi erikoisjärjestelyin olla yli 500 ihmistä, sarjanousijalla riittää ratkottavaa.

Seuran toimitusjohtajan Olli Huttusen mukaan Hakan nykyisillä suunnitelmilla pelejä seuraamaan voidaan ottaa noin 1 500 ihmistä. Tehtaan kentän katsomot on lohkottu kolmeen erilliseen osaan, joihin mennään erillisiä reittejä ja niihin on järjestetty esimerkiksi erilliset tuotemyynnit ja wc:t.

Näillä rajoituksilla edes kaikki kausikorttilaiset eivät kuitenkaan pääse jokaiseen peliin.

– Kevät ja kesä on menneet sen verran hienosti, että kausikortteja on myyty 2 600 kappaletta, Huttunen sanoo.

– Meidän täytyy tehdä tietynlainen varaus- ja vuorottelusysteemi kausikorttilaisille. Mutta tämä uusi järjestely tietysti antaa tilaa ottaa enemmän kausikorttilaisia kerralla sisään.

Hakan viime kauden yleisökeskiarvo Ykkösessä oli hieman yli 1 500 katsojaa. Perinteikkäässä valkeakoskelaisseurassa uskotaan, että normaalioloissa lukemat olisivat menneet uusiksi.

Tehtaan kenttä vetää noin 3 500 katsojaa.

– Nyt pelaamme Veikkausliigassa ja varmasti oli odotettavissa, että yleisökeskiarvo nousee. Kaikki varmaan eivät pääse sisälle, mutta voisi sanoa, että iso osaa kuitenkin pääsee, Huttunen toteaa.

Valkeakoskella elettiin pitkään talouskurin aikaa 2000-luvun ensimmäisen vuosikymmenen villien vuosien jälkeen. Koronaepidemian aikana se saattaa antaa seuralle paremmat lähtökohdat sietää epävarmuutta kuin toisille.

– Kustannukset laitettiin kuriin ja sillä linjalla on edetty, eli talous on tasapainossa myös tiukkana aikana, Huttunen sanoo.

Huhtikuussa seura sopi pelaajien kanssa peräti kolmanneksen palkanalennuksista, joten sopeutuksiin on jouduttu. Huttusen mukaan yleisörajoitukset eivät kuitenkaan puraise välttämättä niin pahasti kuin kilpailijoihin.

– Monella seuralla ottelutapahtumalla on suuri merkitys budjettiin. Meillä se on ehkä vähän pienempi, tulovirtoja tulee enimmäkseen muuta kautta.

Lue myös:

Heinäkuussa urheilutapahtumiin pääsee yli 500 ihmistä: Suomen mestarijoukkueen pomolta mielenkiintoinen näkemys – "Päättäjille ei saa tulla kuvaa, että kaikki on hyvin"

Ilves teki merkittävän päätöksen – saa katsomoihin todennäköisesti reilusti enemmän yleisöä kuin muut: "Tämä oli meille pelastava enkeli"

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat