Ratamoottoripyöräilyn MM-sarjan paluusta tehtiin päätös – avauskisa ajetaan Espanjassa

Kaudella kisataan vähintään 13 kilpailua Euroopassa heinä-marraskuun aikana sekä mahdollisesti neljä muuta kisaa Euroopan ulkopuolella.

Espanjan Jerezissä kisattiin myös vuonna 2019. Kuva: Imago Sportfotodienst / AOP

Ratamoottoripyöräilyn MM-sarja palaa koronavirustauolta radoille 19. heinäkuuta. Avauskisa ajetaan Espanjan Jerezissä, ja sama rata isännöi toista kilpailua 26. heinäkuuta, kertoivat järjestäjät.

MM-sarjassa ajetaan vähintään 13 kilpailua. Kisat on sijoitettu Euroopan radoille heinä-marraskuulle, ja mahdollisesti luvassa on neljä muuta kisaa. Ne ajettaisiin Yhdysvalloissa, Argentiinassa, Thaimaassa ja Malesiassa.

Elokuussa, syyskuussa ja lokakuussa ajotahti on kova, sillä jokaiseen kuukauteen mahtuu kolme kisaa. Marraskuuhun on merkitty kaksi kilpailua.

MM-sarja alkoi pienempien luokkien eli Moto2:n ja Moto3:n kisoilla Qatarissa maaliskuussa, sillä luokkien kuljettajat olivat ajaneet testejä Qatarissa. Kuninkuusluokka MotoGP ei päässyt silloin vauhtiin, koska kuljettajat törmäsivät matkustusrajoituksiin.

Sähköpyörien MotoE-luokassa ajetaan tällä kaudella seitsemän kilpailua. Kausi alkaa Jerezissä 19. heinäkuuta ja päättyy Ranskan Le Mansissa 11. lokakuuta. Luokassa kilpailee Suomen Niki Tuuli.

MM-sarjan heinäkuinen Suomen osakilpailu Kymiringillä siirtyi ensi vuoteen.

Lue myös: