1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. yleisurheilu

Uskomaton kauden avaus! Kristian Pulli rikkoi Tommi Evilän 12 vuotta vanhan Suomen ennätyksen – katso ennätyshyppy videolta

Uusi pituushypyn Suomen ennätys on nyt 827.

Kristian Pulli
Video: Ville Reunanen

Kristian Pulli avasi kautensa pituushyppypaikalla uskomattomalla onnistumisella. Hän leiskautti Espoossa Leppävaaran stadionilla sprinttikisoissa Suomen ennätyksen.

Pulli hyppäsi uudeksi suomenennätyslukemaksi 827. Tommi Evilän Göteborgissa 28.6.2008 hypätty Suomen ennätystulos 822 parani Pullin otteilla viisi senttiä. Tuulta Pullin hypyn takana oli sallitut 1,8 m/s.

Ennätyshyppy syntyi kisan avauskierroksella.

Valmentaja-isä Seppo Pulli kommentoi kisan jälkeen puhelimitse Yle Urheilulle, että omaa ennätystä osattiin odottaa, sillä harjoituksissa poika oli hypännyt todella hyvin.

Pullin aiempi oma ennätys 807 oli vuodelta 2017 ja se on hypätty korkeassa ilmanalassa Espanjassa. Viime kesän lopulla Pulli hyppäsi tuulituloksen 810 Ruotsi-ottelussa Tukholmassa. Samassa kisassa sallituissa oloissa hän hyppäsi 805.

Erityisen SE-hypystä tekee, että Pulli otti neljäntoista askeleen vauhdin. Valmentajan mukaan hyppääjän täysvauhti on kahdeksantoista askelta.

Pullin sarja kisassa oli 827 (+1,8), 798 (+2,0), 802 (+1,7) ja 813 (+1,1). Seppo Pulli kertoi, että neljän kierroksen jälkeen voimia päätettiin jättää myös tuleviin kisoihin ja Kristian Pulli jätti kaksi viimeistä kierrosta hyppäämättä.

Maailman kärkitulos on helmikuulta 2020 Lester Lescayn 828. Pulli kiilaa ennätystuloksellaan suoraan maailmantilaston kakkoseksi.

25-vuotias Pulli edustaa Viipurin Urheilijoita. Hän treenasi kevään ajan Floridassa muiden muassa pika-aituri Annimari Kortteen kanssa.

Lisätty 19.11 Seppo Pullin kommentteja ja Kristian Pullin hyppysarja.

Lue myös:

Suomen nopein pituushyppääjä ehti Floridaan juuri ennen Trumpin lentokieltoa – vaikeuksiin joutunut Annimari Korte muutti pituusmiesten taloon

Jälleen yli kahdeksan metriä! Pulli näytti arvostelijoille, että hyppy kulkee muuallakin kuin vain korkealla vuoristossa