Suora

  • Kalevan kisat
  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

Neziri päihitti Kortteen 200 metrin aitajuoksussa Oslossa – molemmat alittivat harvinaisen matkan Suomen ennätyksen

Nooralotta Neziri jäi kisan voittaneesta Line Klosterista reilut puoli sekuntia.

yleisurheilu
Nooralotta Neziri
Juha Metso

Oslossa Impossible Games -kutsukilpailussa kautensa avannut Nooralotta Neziri otti nimiinsä 200 metrin aitajuoksun Suomen ennätyksen ajalla 26,65. Emma Koistisen neljä vuotta vanha SE alittui 48 sadasosalla.

Neziri oli kilpailussa toinen. Viimeisillä aitaväleillä eroa muihin repinyt Norjan Line Kloster oli ykkönen ajalla 26,11. Aika on uusi Pohjoismaiden ennätys.

Neziri jätti taakseen kotimaan kilpakumppaninsa Annimari Kortteen, joka kellotti ajan 26,70. Norjan Isabella Pedersen jäi neljänneksi ajalla 28,11.

– Se oli ihan hirveää. Melkein sama tunne, kun juoksin 400 metriä. En onneksi lähtenyt kauhean hyvin. Se saattoi pelastaa koko juoksun. Olisinko paremmalla startilla jaksanut maaliin, Neziri naureskeli Suomen Urheiluliiton tiedotteessa.

– Suuria virheitä ei matkalla tullut. Treenasin tätä vähän Suomessa, mutten arvannut, että joudun kakkosradalle. Se tuli vähän yllätyksenä, mutta siinä samassa sumussa sekin meni.

Neziri ei ole vielä tällä kaudella kilpaillut päämatkallaan 100 metrin aidoissa, mutta se tapahtunee kesäkuun lopussa Espoossa.

– Tämä oli varmaan nyt kevään harjoituskauden viimeinen kova nopeuskestävyystreeni. Harjoitukset ovat menneet hyvin. Varsinkin viime viikosta lähtien on tuntunut hyvältä. Uskon vahvasti, että olen tänä kesänä ennätyskunnossa, Neziri kertoi.

Pika-aitojen Suomen ennätysnainen Korte on sen sijaan aloittanut kautensa väkevästi sunnuntaina Lahdessa huippuajalla 12,84. Tuplasti pidemmällä aitamatkalla hänellä oli hankaluuksia löytää hyvä rytmi, kun aitavälit olivat totuttua pidempiä.

– Vaikeaa oli, kun piti mennä yhdeksällä askelella aitavälit, mitä en ollut harjoitellut. Jouduin siksi supistamaan askelta ja kaikki aidat tulivat päälle. 8 askeleen rytmi olisi ollut sujuvaa, mutta kun en osaa aitoa molemmilla jaloilla, Korte pohti.

200 metrin aitajuoksun Suomen ennätystä on paranneltu hiljattain myös miesten puolella. Oskari Mörö juoksi sunnuntaina Lahdessa ajan 23,24 ja alitti 33 vuotta vanhan SE:n yhdellä sadasosalla.

Päivitetty kello 22.40: Lisätty Nooralotta Nezirin ja Annimari Kortteen kommentit.

Lue myös:

Annimari Korte juoksee ikäisekseen huippuharvinaista vauhtia – Yle Urheilu avaa, miten poikkeuksellinen Lahden-aika oli oikeasti ja minkälainen pommi on vasta kytemässä

Asiantuntija räväyttää kovan ennustuksen Annimari Kortteen tulevaisuudesta – luvassa aika, jolla noustaan maailman eliittiin

Annimari Korte avasi kautensa todella räväkästi maailman kärkituloksella – "Meinasin kaatua!"

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat