Suora

  • Urheiluruutu

Johaug tykitti häkellyttävän ajan Oslossa – vain yksi suomalaisnainen on juossut ratakympillä kovempaa

Therese Johaug esitteli mykistävää juoksukuntoaan Oslossa.

yleisurheilu
Therese Johaug
Therese Johaug alitti tavoiteaikansa Impossible Games -kilpailussa Oslossa.EPA

Norjan hiihtotähti Therese Johaug on ilmiömäisessä juoksukunnossa. Hän juoksi torstai-iltana Oslon Impossible Games -kilpailussa soolojuoksuna 10 000 metriä aikaan 31.40,67. Tulos on aluillaan olevan yleisurheilukauden kärkiaika maailmassa.

Johaug seurasi osan matkaa valojänistä, joka oli asetettu kulkemaan ajan 31.50 alittavaa vauhtia. Tuo aika valikoitui tavoitteeksi, koska se oli tulosraja viime syksyn Dohan MM-kilpailuihin.

31-vuotias Johaug kuitenkin jätti valojäniksen taakseen lopulta kymmenen sekunnin turvin ja kellotti ajan, johon on pystynyt historiassa vain yksi suomalaisnainen. Annemari Kiekaran (ent. Sandell) Suomen ennätys Atlantan olympialaisista 1996 on vain 25 sadasosaa Johaugin aikaa ripeämpi.

Johaug paransi aiempaa ennätystään peräti 40 sekuntia. Viimekesäisellä ennätysajallaan 32.20,86 Johaug voitti 10 000 metrillä Norjan mestaruuden.

Norjan ennätys ei sen sijaan ollut uhattuna. Maailmanmestari Ingrid Kristiansenin vuonna 1986 juoksema entinen maailmanennätys 30.13,74 on nykypäivänäkin hurja tulos.

Viime kesänä hiihtotähti kertoi, että hän haluaa kilpailla yleisurheilun EM-kilpailuissa. Elokuulle 2020 kaavaillut Pariisin EM-kisat peruttiin koronaviruspandemian takia, joten seuraava tilaisuus ratajuoksun EM-areenalle aukeaa vasta kesällä 2022.

Lue myös:

Jakob Ingebrigtsen ja Karsten Warholm huippuvauhdissa Oslossa – Duplantis seiväsvoittoon maltillisella tuloksella

Neziri päihitti Kortteen 200 metrin aitajuoksussa Oslossa – molemmat alittivat harvinaisen matkan Suomen ennätyksen

Hiihtäjätähti Therese Johaug mukaan Oslon yleisurheilukilpailuun – hurjia tuloksia ennenkin tehnyt norjalainen tavoittelee 10 000 metrin MM-rajaa

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat