"Emme voi jakaa palkintoja"– Koronaviruspandemia muokkaa paljon F1-kisojen järjestelyitä

Esimerkiksi palkintoseremoniat joudutaan järjestämään uudella tavalla.

Formula 1
formula1
F1-sarja pyrkii järjestämään palkintotilaisuudet jatkossa radan lähtöalueella.AOP

F1-kausi pääsee viimeinkin alkamaan 5. heinäkuuta Itävallan gp:ssä. Formulaväen ja kotikatsomoiden on kuitenkin totuttava uudenlaisiin kisakäytäntöihin koronaviruksen typistämällä kaudella.

Kilpailujen alla ratojen lähtösuorat ovat aiemmin olleet kuskien ja autojen lisäksi pullollaan mekaanikkoja, kutsuvieraita ja median edustajia, mutta tänä vuonna ihmisten määrä pyritään laskemaan minimiin.

– Sarjan aikaisempia käytäntöjä ei vain voida tehdä. Ruuhkaista lähtöaluetta, joka on ollut F1-sarjan erikoispiirre, ei ole nyt mahdollista toteuttaa, F1:n moottoriurheilujohtaja Ross Brawn sanoi sarjan verkkosivuilla. (siirryt toiseen palveluun)

Brawn kertoi, että myös kilpailua edeltävään kansallislaulun kuuntelemiseen on tulossa muutoksia. Aiemmin kuljettajat ovat kuunnelleet laulua rivissä.

Kisoja ennen järjestettävät kuljettajaparaatit jäävät niin ikään pois.

Myöskään kilpailun jälkeisiä palkintopalliseremonioita ei nähdä perinteisellä kaavalla. Brawnin mukaan sarja pyrkii järjestämään palkintotilaisuudet radan lähtöalueella.

– Yksi vaihtoehto on laittaa autot radalle riviin, ja kuljettajat seisoisivat sitten autojensa edessä. Emme voi jakaa palkintoja, koska lähikontaktia ei sallita, mutta meillä on suunnitelmat siitä, miten asia saadaan toimimaan TV:ssä.

Lue myös:

Valtteri Bottas avasi suunsa siirtohuhuista Sky Sportsille: "On hassua, että paikkaani ollaan jakamassa, vaikka tällä kaudella ei ole vielä ajettu yhtään kilpailua"

Osa F1-talleista huolissaan tuoreesta kisakalenterista – asiantuntija: “Tekee kaudesta varmasti ihan mielenkiintoisen”

F1-sarja on keskellä historiallista myllerrystä, jonka jälkeen mikään ei ole enää entisensä – asiantuntija avaa, miksi sarjan tulevaisuus on uhattuna

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat