Suora

  • Digital Racing eSM 2020: finaali
  • Urheiluruutu
  • Jyväskylän e-rallitapahtuma
  • Urheiluruutu

PK-35 venyi yllätykseen Kansallisen liigan avauksessa – "Ehdottomasti voitettu piste"

Hallitseva mestari HJK aloitti Kansallisen liigan kauden yskähdellen.

Kansallinen liiga
Linda Ruutu HJK
HJK:n kapteeni Linda Ruutu yrittää maalintekoa PK-35:tä vastaan.AOP

Sarjanousija PK-35 venyi 1–1-tasapeliin hallitsevan mestarin HJK:n vieraana jalkapallon Kansallisen liigan avauskierroksella.

Vierasjoukkue pääsi yllätysjohtoon 76. minuutin kohdalla, kun HJK:n puolustaja Nea Lehtola epäonnistui katkossaan ja Marie Mäkinen hyödynsi paikkansa lähietäisyydeltä.

– En luullut, että pallo tulee minulle, mutta se tuli kuitenkin. Pallo oli siinä, päätin, että teen maalin, ja sitten se oli maalissa, Mäkinen kertasi osumaansa Yle Urheilulle.

HJK:n tasoitus syntyi seitsemän minuuttia myöhemmin. PK-35:n Anita Abu puski pallon omaan verkkoon Lehtolan kulmapotkusta.

– Tämä oli ehdottomasti voitettu piste, koska lähdimme otteluun altavastaajana. Meillä ei ollut mitään hävittävää. Voitto oli lähellä, mutta harmittavasti tuli maali omiin, PK-35:n Inka Hiltunen totesi.

– Ensimmäinen puoliaika oli hermostunut, mutta se on ymmärrettävää, koska olemme liiganousijoita. Toisella puoliajalla peli lähti skulaamaan ja saimme omasta pelistä enemmän kiinni. Aloimme tekemään sitä missä olemme hyviä, ja se tuotti tulosta.

KuPS hurjana

Viime kaudella vain yhden ottelun hävinneen HJK:n leirissä pettymys oli päällimmäinen tunne.

– Pidimme paljon palloa, mutta emme päässeet tuhannen taalan maalipaikkoihin. Ei tämä maailmaa kaada, tästä vain eteenpäin, HJK:n Essi Sainio totesi.

Kansallisen liigan kauden piti alkaa huhtikuussa, mutta koronavirustilanne pakotti siirtämään kauden alun kesäkuulle. Stadioneilla noudatetaan turvallisuus- ja terveysohjeita, mutta kentällä kaikki on kuin ennenkin.

– Kun tuomari viheltää pilliin, niin kyllä tuonne peliin uppoaa. Kun ylemmät tahot päättävät, että pelataan, ei pelaajien tarvitse tuolla kentällä miettiä mitään ylimääräistä, Sainio sanoi.

Toisen sarjanousijan PK-35 Vantaan Roosa Bröijer sai kunnian olla Kansallisen liigan ensimmäinen maalintekijä. Bröijerin osuma siivitti vantaalaiset selvään 3–0-voittoon Jyväskylän Pallokerhosta. Netta Koso viimeisteli toisen ja kolmannen osuman.

Vielä hurjemmin kauden aloitti KuPS, joka möyhensi TPS:n kotikentällään peräti 6–0. Gentjana Rochi ja Aino Kroger iskivät molemmat kaksi maalia.

– Tuntuu tosi hyvälle. On iso asia, että pääsimme vihdoinkin pelaamaan. Kun vielä onnistuimme, saimme selvän kotivoiton ja heti pistetilin auki, niin ei voi olla kuin tyytyväinen, Kröger tiivisti STT:lle.

Avauskierroksen muissa otteluissa Åland United ja TiPS tasasivat pisteet maalittomalla tuloksella. Hongan ja Ilveksen kamppailu päättyi puolestaan 1–1.

Mäkistä, Hiltusta ja Sainiota haastatteli Chriso Vuojärvi.

Juttua päivitetty kello 18.19: PK-35:n maalintekijäksi korjattu Marie Mäkinen.

Lue myös:

Kuka haastaa HJK:n, kenen näyttäviä maaleja kelpaa katsella? Tässä kaikki, mitä sinun pitää tietää Kansallisen liigan historiallisesta kaudesta

Suomen kenttiä dominoinut joukkue romahti talousvaikeuksien takia – kapteeni seisoi omiensa takana myös vaikeina hetkinä ja nyt hän on valmis jälleen voittamaan

Mitä tapahtui suomalaisen jalkapallon suurlupaukselle? HJK:n Emmaliina Tulkki löysi apua psykologilta, kun jalkapallo alkoi tuntua väkinäiseltä

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat