1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. yleisurheilu

Topi Raitanen odotti parempaa sivumatkaltaan – "OIiko hellepäivä syy vai mikä"

Elmo Lakka urakoi Jyväskylän illassa kolme kisaa.

Topi Raitanen. Kuva: AOP

Helsingin Kisa-Veikkojen Topi Raitanen nappasi miesten 1 500 metrin voiton yleisurheilun Harju-cupissa Jyväskylässä, mutta kauden kotimainen kärkiaika 3.42,27 ei juoksijaa tyydyttänyt.

Juoksussa pedattiin Raitaselle mahdollisuutta 3.40:n alitukseen, sillä jäniksenä aloittanut Jussi Huuskonen urakoi 600 metriin asti. Päämatkanaan 3 000 metrin esteitä juoksevan Raitasen ennätys 1 500 metrillä on 3.40,71.

– Ei ollut niin vahva päivä. Oliko kesän ensimmäinen hellepäivä siihen syy vai mikä. Ovathan nämä hyviä aikoja, mutta kun kovempaa haluaisi juosta, Raitanen ruoti Suomen Urheiluliitto (SUL) tiedotteessa.

Loppukirissä Raitanen piti takanaan Saarijärven Pullistuksen Joonas Rinteen, joka jäi vajaan sekunnin. Rinne näki kauden avausjuoksussaan positiivisia merkkejä.

– Oli kiva huomata, että kestin hyvin tuota vauhtia. Hyvä startti kaudelle. Se antaa olettaa, että alle 3.40 on tällä kaudella juostavissa, Rinne arveli.

Kotimaisemissaan kilpaillut Viljami Kaasalainen rynnisti miesten 300 metrillä ennätyksensä 33,94, joka on Suomen kaikkien aikojen 13:s aika. Jyväskyläläinen on siirtymässä 400 metrille ensi vuonna, mutta tänä kesänä päämatkana toimii 200 metriä.

Kaasalaisen tavoin Jyväskylän Kenttäurheilijoita edustava Elmo Lakka ahkeroi Harjun kentällä kolme matkaa, joissa kaikissa syntyi kauden kotimainen kärkitulos. Päämatkalla 110 metrin aidoissa kello pysähtyi aikaan 13,76. Miesten satasen Lakka viiletti aikaan 10,67. Lisäksi JKU:n joukkue löi taululle kelpo ajan 40,45 miesten 4x100 metrin viestissä.

– Treenit ovat menneet ihan jees. Kevään harjoittelu oli vähän tasapaksua tekemistä, mutta kisakunto alkaa löytyä. Tuo 110 metrin aitajuoksu oli minulta kautta aikojen paras yhden juoksun aitajuoksustartti. 100 metriäkin meni siihen päälle kelpo aikaan ja viestiaika oli vain viisi sadasosaa piirinennätyksestä, Lakka totesi.

Lue myös:

Jami Kinnunen ja Janette Lepistö viskasivat ennätyksensä keihäässä – Lepistön sarjassa erikoinen harvinaisuus

Seiväshyppääjä Elina Lampela taivutti Suomen kaikkien aikojen tilastossa kolmanneksi – Wilma Murrolla hyvä kauden avaus