1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. urheilu

Tekeekö Sebastian Vettel mikahäkkiset? Entinen tallikaveri antoi napakan ennustuksen ja näpäytti Ferraria – "Talli tulee kaipaamaan häntä"

F1-konkari Mark Webber uskoo, että Sebastian Vettel pitää välivuoden.

Mark Webber (oik.) haastatteli Sebastian Vetteliä Australian GP:ssä vuonna 2017. Kuva: Getty Images

Kauden 2013 jälkeen F1-uransa päättänyt Mark Webber uskoo, että Ferrarin tämän kauden jälkeen jättävä Sebastian Vettel pitää lajista sapattivuoden. Australialainen arvioi entisen tallitoverinsa tilannetta F1 Nation -podcastissa.

– Luulen, että hän jättää yhden vuoden väliin. Toivon, että Sebastian saa itseensä uutta eloa ja halua kilpailla korkeimmalla tasolla, Webber sanoi Autosportin (siirryt toiseen palveluun) mukaan.

Vettel on jahdannut maailmanmestaruutta Ferrarilla vuodesta 2015 lähtien, mutta tuloksetta. Viime vuosina nelinkertaisen maailmanmestarin ote on herpaantunut, ja hän on tehnyt esimerkiksi ajovirheitä aiempaa enemmän.

Webber ajoi F1-sarjassa 11 kautta Minardin, Jaguarin, Williamsin ja Red Bullin talleissa. Vettel voitti neljä mestaruutta putkeen Red Bullilla vuosina 2010–2013 juuri Webber tallikaverinaan.

Australialaisen mielestä Ferrari ei ole pystynyt viime vuosina toimimaan yhtä yhtenäisesti kuin esimerkiksi Michael Schumacherin menestysvuosina. Schumacherin menestyksen takana Ferrarilla työskenteli muun muassa tallipäällikkö Jean Todt ja tekninen johtaja Ross Brawn.

Monacolainen Charles Leclerc on noussut Ferrarin uudeksi ykköstähdeksi. Hän päihitti Vettelin jo ensimmäisellä kaudellaan italialaistallissa. Webberin mielestä Vettelistä näkee, ettei hän ole enää yhtä motivoitunut ajamaan Ferrarilla.

– Sebastian on ollut Ferrarilla todella kovilla, ja sitten talliin tuli vielä todella nopea ja nälkäinen nuori kuski. Sebastianilla on ollut vaikeuksia, mutta talli tulee kaipaamaan häntä, Webber arvioi.

– Leclerc on maailmanluokan kuski, mutta lyhyellä aikajänteellä Ferrari tulee kaipaamaan Vettelin kokemusta.

Jos Webberin pohdinta sapattivuodesta osuu oikeaan, Vettel muistelee varmasti Mika Häkkisen esimerkkiä. Suomalainen tietää, ettei sapattivapaalta palaaminen ole itsestäänselvyys. Häkkinen ilmoitti kesken kauden 2001 jäävänsä kauden lopussa sapattivapaalle, muttei koskaan palannut F1-auton rattiin.

Lue myös:

"Emme voi jakaa palkintoja"– Koronaviruspandemia muokkaa paljon F1-kisojen järjestelyitä

Valtteri Bottas avasi suunsa siirtohuhuista Sky Sportsille: "On hassua, että paikkaani ollaan jakamassa, vaikka tällä kaudella ei ole vielä ajettu yhtään kilpailua"