Suora

  • Elävä arkisto esittää

Siilinjärven Pesis yllätti nousijajoukkueiden kohtaamisessa, Tahko nappasi lisäpisteen epäonnistuneella lyönnillä: "En tiedä, mitä ulkokentällä tapahtui"

Naisten Superpesiksessä voittoihin ylsivät Siilinjärven Pesis, Hyvinkään Tahko, Rauman Fera ja Lapuan Virkiä.

pesäpallo
Pauliina Harinen
Pauliina Harinen oli Hyvinkään Tahkon sankari kotiottelussa Manse PP:tä vastaan.Tomi Hänninen

Naisten Superpesiksen toisella kierroksella nähtiin nousijajoukkueiden välinen taisto, kun Joensuun Maila sai kotikentällä vastaansa Siilinjärven Pesiksen.

Värikkäiden vaiheiden jälkeen ottelun voittajaksi nousi SiiPe, kun Maaret Ahosen kumura yllätti supervuoroparissa JoMan koppari Ida Vireniuksen. Virenius kauhoi tyhjää, ja Ahosen 1+2 lyötyä juoksua siivittivät lopulta SiiPen 2–1 (2–4, 3–2, 4–1) -voittoon.

Siilinjärven Pesiksen voittoa voi pitää siinä mielessä yllättävänä, että Joensuun Mailaa on pidetty ennakkokaavailuissa vahvempana joukkueena. Siilinjärvi juhli pääsarjatasolla edellisen kerran voittoa yhdeksän vuotta sitten Pesä Ysien kustannuksella.

Tahkon läpilyönnit liikaa Manse PP:lle

Kierroksen muissa otteluissa isoimman yllätyksen tarjosi Hyvinkään Tahko, joka voitti Tampereen Manse PP:n lukemin 2–1 (3–2, 3–4, 4–2) läpilyöntien turvin.

Jaksoista ensimmäinen oli jo päättymässä tamperelaisten voittoon, mutta Petra Jokivallin kolmen juoksun arvoinen (1+2) läpilyönti kolmosrajaan toi niukan jaksovoiton kotijoukkueelle. Ottelun ratkaisu supervuoroparissa tuli niin ikään kunniajuoksulla, kun Pauliina Harisen lyönti keskisaumaan lipsahti polttolinjan avustuksella maisemiin. Harinen löi ottelussa kaikkiaan yhden kunnarin ja neljä tavallista juoksua.

– Yritin vapaata keskitakaista, mutta lyönti epäonnistui ja jäi linjaan. Ajattelin lähteä täyttämään ykköspesää, mutta en tiedä, mitä ulkokentällä tapahtui, kun se meni ensin linjasta, eikä kumpikaan koppari mennyt varmistamaan, Harinen kertasi läpilyöntiään Yle Urheilulle.

Lapualla Kempeleen Kiri ei puolestaan pystynyt yllättämään Virkiää, vaikka Kiri onnistuikin kiusamaan ennakkosuosikkia voittamalla avausjakson juoksuin 2–1.

Tämän jälkeen Virkiä ei kuitenkaan antanut ainuttakaan juoksua vieraijoille, ja ottelun ratkaisijoiksi nousi supervuoroparissa juoksut naiseen iskeneet Janette Lepistö, Eveliina Toppari ja Eveliina Lämsä. Loppulukemat kirjattiin lopulta Lapuan hyväksi 2–1 (1–2, 3–0, 3–0).

Kirin lisäksi myös Mynämäen Vesattaret haki yhden jaksovoiton Minttu Mäkisen kotiutuksilla. Avauskierroksella vain yhden juoksun tehnyt Fera ei kuitenkaan antanut Vesattarille lisäpistettä kotiutuslyöntikilpailussa, jossa Tinja Töyrylän ja Fanny Lahtisen kotiutukset riittivät 2–1-voittoon Raumalla.

Lue myös:

Naisten Superpesis avasi kotimaisen palloilukauden ja sytytti paitsi yleisön, myös pelaajat – "Nyt on vasta sukat pois mailanvarresta!"

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat