Hyppää sisältöön

Otteluissa sallitaan 10 000 katsojaa – Australian jalkapallosarjan koronatauko päättyy

Liiga ja pelaajat olivat neuvotelleet uuden sopimuksen pelaajien palkkioista.

Kuva: Tomi Hänninen

Australian jalkapallosarja A-liiga jatkuu 16. heinäkuuta. Liigan runkosarjaa oli pelattu 20 kierrosta, kun sarja jäi koronaviruksen vuoksi tauolle 24. maaliskuuta. Loput seitsemän pelaamatta olevaa runkosarjan kierrosta aiotaan pelata loppuun 28 päivässä ennen kauden päättäviä pudotuspelejä.

Australian jalkapalloliiton johtaja James Johnson kertoi, että sarja ja pelaajat ovat päässeet keskinäiseen sopimukseen jatkosta. Liiga ja pelaajat olivat neuvotelleet uuden sopimuksen pelaajien palkkioista. Lisäksi kaikille pelaajille tehdään koronavirustestit ennen heidän paluutaan harjoituksiin tällä viikolla.

Yleisö saa tulla stadioneille katsomaan pelejä heti, kun sarja jatkuu. Australian hallitus ilmoitti viime viikolla, että urheilukatsomoihin saa tulla 10 000 katsojaa heinäkuusta lähtien.

Eurooppalaisen jalkapallon A-liiga on viimeinen Australian suurista palloilusarjoista, joka on päättänyt jatkaa pelejä koronaviruksen keskeytettyä toiminnan keväällä. Rugby-sarja rugbyliiga ja Aussie rulesin eli australialaisen jalkapallon sarjat pyörivät jo. Toinen rugby-sarja Super Rugby jatkuu 3. heinäkuuta.

Eurooppalaisella jalkapallolla on yli 25 miljoonan asukkaan Australiassa yli kaksi miljoonaa harrastajaa.

Lue myös: