1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. NBA

Tartuntatautiasiantuntija tukee NBA:n suunnitelmaa kauden jatkamisesta – pelaajayhdistys ei ole vielä hyväksynyt NBA:n suunnitelmaa

Pelaajayhdistyksen johtohahmo suhtautuu kriittisesti kauden jatkamiseen.

Kyrie Irving (vas.) on kehottanut pelaajia jäämään pois heinäkuun lopulla alkavaksi suunnitellusta kauden päätösturnauksesta. Kuva: Getty images

Yhdysvaltojen tartuntatautiasiantuntija Anthony Fauci tukee Pohjois-Amerikan koripallosarja NBA:n suunnitelmia jatkaa kautta. NBA:n tavoitteena on pelata kausi loppuun 22 joukkueen turnauksena Floridan Orlandossa. NBA on suunnitellut, että joukkueet asuvat ja pelaavat niin sanotussa kuplassa, jossa pelaajat ovat eristyksissä, eikä otteluissa ole yleisöä.

Fauci kommentoi asiaa sen jälkeen, kun muun muassa NBA:n pelaajayhdistyksen varapuheenjohtaja Kyrie Irving oli kehottanut pelaajia jäämään pois heinäkuun lopulla alkavaksi suunnitellusta kauden päätösturnauksesta.

– Olin tyytyväinen, kun näin heidän (NBA) suunnitelmansa. He todella haluavat varmistaa pelaajien ja taustahenkilöiden turvallisuuden, Fauci sanoi USA Todayn mukaan nettisivusto Stadiumin haastattelussa.

NBA:n pelaajayhdistys ei ole vielä hyväksynyt NBA:n suunnitelmaa pelata kausi loppuun.

Fauci arvioi haastattelussa, että NBA:n suunnitelma voisi toimia myös muiden Pohjois-Amerikan ammattilaissarjojen kohdalla. Pohjois-Amerikan jalkapallosarja MLS jatkaa kautensa loppuun 8. heinäkuuta alkavassa 26 joukkueen turnauksessa. Turnaus pelataan NBA:n suunnitelman tavoin Orlandon Disney Worldissä.

Jääkiekon ammattilaissarja NHL on suunnitellut pelaavansa kauden loppuun 24 joukkueen pudotuspeleillä kahdella paikkakunnalla. Liiga ja pelaajayhdistys eivät ole vielä päässeet sopuun kauden jatkumisesta.

Lue myös:

Media: NBA-tähti Kyrie Irving kehotti pelaajia jäämään pois loppukauden peleistä

Lauri Markkaselle annettiin surkea arvosana penkin alle menneestä kaudesta – uusi urheilutoimenjohtaja kehittelee suunnitelmaa kurssin kääntämiseksi