Suora

  • DreamHack Open Fall 2020
  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu
  • Digitaalisen rallicrossin MM-sarja 2020: 4. osakilpailu, Iowa

Yli kolmen kuukauden odotus päättyy Valioliigassa – Liverpool tarvitsee vain kaksi voittoa mestaruuteen

Liverpool on ylivoimainen mestarisuosikki, kun sarjakausi jatkuu tällä viikolla.

Englannin Valioliiga
liverpool
Englannin mestaruus olisi Liverpoolille ensimmäinen 30 vuoteen. Getty Images

Jalkapallon Englannin Valioliigan ystävien tuskainen odotus päättyy keskiviikkona, kun kausi vihdoin jatkuu.

Valioliigan edellinen ottelu on 9. maaliskuuta pelattu Leicester–Aston Villa, joten koronavirustauko on kestänyt yli kolme kuukautta.

Valioliigan ympärillä on tapahtunut tauon aikana paljon: epäilyjä kauden jatkumisesta, taloushaasteita, paluu harjoituskentille ja tuhansia koronavirustestejä.

Moni asia on toisin, kun Valioliigan kausi jatkuu keskiviikkona otteluilla Aston Villa–Sheffield United ja Manchester City–Arsenal.

Katsomoissa ei ole yleisöä, ja joukkueet voivat tehdä otteluissa viisi vaihtoa normaalin kolmen sijaan. Varotoimet ovat tiukkoja, jotta koronavirusriski pysyisi mahdollisimman pienenä.

Katsojien puuttumisen vuoksi Valioliigan seurojen kassakoneet eivät kilise totutusti.

Kauden jättäminen kesken olisi kuitenkin ollut vielä huomattavasti suurempi isku arvokkaiden televisiointisopimusten takia.

BBC kertoi viime viikolla (siirryt toiseen palveluun), että Valioliigan seurojen yhteistulot laskevat joka tapauksessa jopa miljardilla punnalla eli yli miljardilla eurolla kaudella 2019–2020. Laskelman teki tilintarkastusyhtiö Deloitte.

Jalkapallo on Englannissa erittäin iso asia, ja kauden jatkuminen on herättänyt paljon innostusta. Esimerkiksi urheiluministeri Oliver Dowden sanoi, että jalkapallolla on erityinen paikka Englannin kansallisessa elämässä.

Vielä pari kuukautta sitten Dowdenilta ja muutamilta muilta brittipoliitikoilta nähtiin kritiikkiä pelaajien ja tiettyjen seurojen korona-ajan palkkaratkaisuja kohtaan.

Liverpool suuntaa Evertonin vieraaksi

Liverpool on ylivoimaisessa sarjajohdossa ja kahden voiton päässä mestaruudesta. Englannin mestaruus olisi Liverpoolille ensimmäinen 30 vuoteen.

Liverpool jatkaa kauttaan sunnuntaina vieraspelillä paikallisvastustaja Evertonia vastaan. Mikäli toisena oleva Manchester City häviää Arsenalille, Liverpool saattaa varmistaa mestaruutensa paikallisvastustajansa kotikentällä.

Päävalmentaja Jürgen Klopp sanoi pelänneensä suljettujen ovien takana pelaamisen olevan "kiusallista". Mieli on ainakin osittain muuttunut viime aikoina.

– Kyseessä on kuitenkin Anfield, joten asiasta ei tarvitse keskustella koko aikaa. Ei se ole ollenkaan sama juttu ilman kannattajia, Klopp myönsi seuran kotisivuilla viitaten Liverpoolin legendaarisen kotistadionin tunnelmaan.

Liverpoolia ottelun vähemmän pelanneen Cityn ero sarjakärkeen on peräti 25 pistettä.

Kolmantena olevan Leicesterin takana ainakin Chelsea, Manchester United, Wolverhampton, Sheffield United, Tottenham ja Arsenal elättelevät toiveita vähintään nelossijasta.

Manchester Cityä uhkaa kahden kauden panna eurokentille taloudellisen reilun pelin sääntöjen rikkomisesta, joten myös sarjan viidenneksi sijoittunut saattaa lunastaa paikan Mestarien liigaan.

Pukin Norwich ahdingossa

Sarjataulukon pohjalla majailee Teemu Pukin edustama Norwich, jonka ero viimeisellä säilyjän paikalla olevaan Watfordiin on kuusi pistettä.

Norwichilla on kova työ hilata itsensä yhdeksän päätöspelinsä aikana kuiville. Päävalmentaja Daniel Farken miehistö jatkaa kauttaan perjantaina Southampton-kotiottelulla.

Valioliigan kautta on jäljellä 92 ottelua, ja päätöskierros on tällä tietoa 26. heinäkuuta. Se tarkoittaa todella tiivistä ottelutahtia, minkä pelätään lisäävän loukkaantumisriskiä.

Lue myös:

Lähes puhtaat koronatestit: Englannin Valioliigan paluu lähestyy suotuisasti

Englantilaistutkimus vahvistaa Mestarien liigan ottelussa tapahtuneen virheen, joka edisti koronaviruksen leviämistä: "Siinä ei ollut mitään järkeä"

Valioliigassa aloitettiin pienryhmäharjoittelu – testeissä on löytynyt kuusi uutta koronatapausta

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat