1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. Rallin MM-sarja

Rallin MM-sarja suunnittelee kautensa jatkamista syyskuussa

Päivitettyä kilpailukalenteria ei ole vielä julkaistu.

MM-kauden kolme avauskilpailua ajettiin tammi-helmikuussa. Kuva: AOP

Koronaviruksen pahasti murjoma rallin MM-sarja suunnittelee kilpailukautensa jatkamista syyskuussa.

Kansainvälisen autoliiton FIA:n puheenjohtaja Jean Todt kertoi, että MM-sarja harkitsee erilaisia vaihtoehtoja kautensa käynnistämiseksi uudelleen syyskuussa. Yksi kysymyksistä liittyy siirrettyjen kisojen mahdolliseen uudelleensijoittamiseen.

MM-kauden kolme avauskilpailua ajettiin tammi-maaliskuussa. Sen jälkeen kaksi kilpailua on siirretty ja viisi peruttu. Suomen MM-ralli kuuluu peruttuihin kisoihin.

Päivitettyä kilpailukalenteria ei ole vielä julkaistu. Tämän hetken kalenterissa seuraava kilpailu on Turkissa 24.-27. syyskuuta.

Toyotan ranskalaiskuski Sebastien Ogier johtaa MM-sarjaa. Suomalaisista parhaissa asemissa on Toyotan Kalle Rovanperä, joka on neljäntenä.

Lue myös:

Suomen MM-rallin perumisella rajut talousvaikutukset vuosiksi eteenpäin – taustayhtiön puheenjohtaja ihmettelee viime vuosien taloudenpitoa: "Ei heru ymmärrystä"

Suomen rallitähdet kantavat kovaa huolta MM-sarjan tulevaisuudesta – lajipomon mukaan muutos on väistämätön: “Ei varmasti hyvältä näytä”

Suomen MM-rallin järjestäjien päätöstä ymmärretään – Tommi Mäkisen mukaan MM-sarjan pomojen silmät ovat viimein avautuneet: "Olen puhunut asiasta kaksi vuotta"