Suora

  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu

Toivoitko Urheiluiltamiin harvinaisuutta? Selostustoivekonsertin juhannusspecial saattaa toteuttaa toiveesi!

Yle Olohuoneen huhtikuisten Urheiluiltamien jäljiltä yhä vuoroaan odotelleiden selostustoiveiden sumaa puretaan torstaina Yle Puheen iltapäivässä.

Muu urheilu
Ville Lång Pekingin olympialaisissa 2008.
Ville Lång Pekingin olympialaisissa 2008.AOP / Xinhua

Sen selostuksen haluaisin kuulla -juhannusspecial Yle Puheessa torstaina 18.6.2020 klo 15.02-18.

Yli 700 toiveen joukosta löytyy paljon sellaisia urheilun kohokohtia, joita ei ole aikaisemmin kuultu radion Sen selostuksen haluaisin kuulla -selostustoivekonserteissa.

Terttu Helsingistä muistelee loppusyksyä 2000, jolloin suomalaispari Thomas JohanssonJyrki Järvi taisteli olympiakullasta Sydneyn olympiakisojen 49er-luokassa. Terttu oli purjehtimassa miehensä kanssa.

– Heräsimme jo ennen auringonnousua ja kuuntelimme radiosta Sydneyn kisoja. Yöllä oli ajettu yksi 49er-startti, jossa Johansson–Järvi olivat toisena. Aamiaisen aikoihin he tulivat toisesta startista maaliin voittajina. Kolmatta starttia kuuntelimme veneessä Onaksen jälkeen. Radioselostaja ei ollut oikein tilanteen tasalla eikä älynnyt, että J & J saivat kultamitalin ennen kuin ilmeisesti näki sen monitoristaan, Terttu muistelee.

Riemu suomalaismenestyksestä kruunasi tuon lähes 20 vuoden takaisen purjehdusviikonlopun.

– Porilaisten marssi maistui Emäsalon luotsiaseman paikkeilla kuunneltuna mukavalta. Pursiniemessä olimme perillä jo vähän yli kello 11, kuvailee Terttu mieleen painunutta kultamitaliaamua.

Ville Lång vei erän ykkössijoitetulta

Pekingissä 2008 kaikkien aikojen suomalaissuorituksen olympiasulkapallossa tehnyt ja 16 joukkoon sijoittunut Ville Lång sai Lontoon 2012 minialkulohkossa kovimman mahdollisen vastustajan. Silti suomalainen säväytti ainoaksi jääneessä ottelussaan.

– Malesian Lee Chong-Wei oli sen hetken maailman ykkönen. Kirjoitettiin, että Lång teki täysin käsittämättömän suorituksen, kun suomalainen vei pelin legendaa vastaan kolmanteen erään, Pasi perustelee toivettaan.

Sulkapalloilija sai kannustusta korkealta taholta.

– Presidentti Sauli Niinistö ja puoliso Jenni Haukio olivat paikan päällä katsomassa ennakkoluulottoman Långin upeaa taistelua, Pasi muistuttaa.

Pauli Nevalan ennätysheitto Tiilikaisen selostamana

Yle Olohuoneen Urheiluiltamiin Popsa Lahdesta halusi selostustoiveen, joka sopii televisiota paremmin Yle Puheeseen.

– Menisikö joukkoon yksi radioselostuspätkäkin? kyselee Popsa.

Hän haluaa palata yleisurheilun Suomi–Ruotsi-maaottelun toiseen päivään 6.9.1970.

– Haluaisin selostuksen hirmukuntoisen Pauli Nevalan heitosta. Se kantoi 92,64 ja jäi vain kuusi senttiä Jorma Kinnusen silloisesta maailmanennätyksestä, lahtelainen kertoo.

Kyseessä on Pauli Nevalan uran pisin keihäskaari ja se löytyy Pekka Tiilikaisen selostamana Ylen arkistosta.

– Olin 11-vuotias urheiluintoilija tuolloin. Vieläkin tulee kylmät väreet, kun muistelen, miten jännitin tuota selostusta kuunnellessani. Tuntui, ettei keihäs tule alas koskaan, Popsa muistelee.

Sen selostuksen haluaisin kuulla -juhannusspecial Yle Puheessa torstaina 18.6.2020 klo 15.02-18.

Kuuntele Yle Olohuoneen Urheiluiltamien etkot Areenasta tämän linkin kautta.

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat