Loukkaantumisesta toipunut Adelina Engman siirtyy Chelseasta Ranskaan peliajan perässä: "Kohta on mennyt vuosi ilman yhtäkään ottelua"

Adelina Engman siirtyy ranskalaiseen Montpellieriin kaksivuotisella sopimuksella.

jalkapallo
Adelina Engman
Getty images

Suomen naisten jalkapallomaajoukkueen hyökkääjä Adelina Engman on tehnyt kaksivuotisen sopimuksen ranskalaisen Montpellier Heráult SC:n kanssa.

Engman, 25, siirtyy Ranskaan Englannin pääsarjassa pelaavasta Chelseasta, jossa hän pelasi viimeiset kaksi kautta.

– Tuntuu, että tällä hetkellä tarvitsen peliaikaa. Montpellieristä tuli hyvä tarjous ja se tuntui hyvältä vaihtoehdolta. Toivon, että olisin terve ja saisin pelata mahdollisimman paljon, Engman kommentoi Yle Urheilulle puhelimitse.

Engman pelasi viime kaudella loukkaantumisen takia Englannin Superliigassa vain kolmessa ottelussa. Vakavasta reisivammasta kevättalvella toipunut ahvenanmaalaishyökkääjä on ja olisi jatkossakin joutunut Chelseassa kilpailemaan peliajasta maailman huippuhyökkääjien kanssa.

Chelsea voitti Englannin naisten jalkapallon pääsarjan mestaruuden, joka ratkaistiin kabinettipäätöksellä kesäkuun alussa pistekeskiarvon perusteella.

– Minulla oli vielä vuosi sopimusta jäljellä Chelsean kanssa. Viime vuosi oli aika hankala, kun olin loukkaantunut, ja sen jälkeen korona keskeytti kauden. Kohta on mennyt vuosi ilman yhtäkään ottelua. Viihdyin tosi hyvin joukkueessa ja Lontoossa, joten on vähän ristiriitaiset fiilikset, mutta samalla olen innoissani uudesta haasteesta.

Pelikentille paluuta tekevä Helmarien luottopelaaja uskoo, että Ranskan liigan kärkijoukkueisiin kuuluva Montpellier on sopiva paikka kehittymiseen tässä vaiheessa uraa.

Engman on aiemmin Chelseassa ollessaan pelannut kaksi harjoitusottelua Montpellieriä vastaan. Molemmilla kerroilla ranskalaisseura vei voiton, mutta Engman arvioi silti, että Chelsea on hieman Montpellieriä parempi joukkue.

– Montpellier on tosi hyvä joukkue, mutta ei ehkä ihan samalla tasolla kuin Chelsea. Siellä ei ole ehkä niin isoja staroja kuin Chelseassa, Engman sanoo.

Montpellier Heráult SC oli runkosarjan neljäntenä ennen kuin kausi keskeytettiin koronaviruspandemian vuoksi maaliskuussa.

Ranskan pääsarjassa pelaa tällä hetkellä myös maajoukkuehyökkääjä Linda Sällström, joka edustaa ranskalaista Paris FC:tä.

Päivitetty kello 16.34: Lisätty Adelina Engmanin kommentit ja muutettu otsikkoa.

Lue myös:

Adelina Engmanin edustama Chelsea julistettiin Englannin pääsarjan mestariksi: "Tuntuu tosi oudolta"

"Elämää mullistavat" kokemukset yhdistävät monia maajoukkuepelaajia – nuorten arvoturnaukset ovat Huuhkajien ja Helmarien menestykselle elinehto: "Koko sirkus on niin erilaista"

Helmareiden EM-karsinnat jatkuvat syyskuussa kotona Portugalia vastaan – ottelusuma voi aiheuttaa ongelmia kansallisille sarjoille

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat