1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. Englannin Valioliiga

Jalkapallotähti Marcus Rashfordin vetoomus onnistui: miljoonat vähävaraiset lapset saavat ilmaista kouluruokaa myös kesällä

Ison-Britannian pääministerin Boris Johnsonin tiedottaja ilmoitti, että koululaisten ruokakuponkeja myönnetään tänä kesänä lähes 1,3 miljoonalle koululaiselle.

Marcus Rashford on ollut mukana useissa hyväntekeväisyyskampanjoissa vähävaraisten perheiden auttamiseksi. Kuva: EPA

Manchester Unitedin hyökkääjä Marcus Rashford, 22, on vedonnut viime päivinä voimakkaasti sen puolesta, että pienituloisten perheiden lapset saisivat ilmaisen kouluruoan myös kesälomillaan.

Kampanja näytti vetävän vesiperän, kunnes Britannian pääministerin Boris Johnsonin tiedottaja ilmoitti tiistaina, että koululaisten ruokakuponkeja myönnetään tänä kesänä. Ruokailuun on oikeutettu lähes 1,3 miljoonaa koululaista.

Rashford on ollut näkyvästi mukana myös hyväntekeväisyyskampanjassa, jonka avulla on kerätty noin 20 miljoonaa puntaa eli yli 22 miljoonaa euroa ruoka-apuun.

Rashford on noussut yhdeksi jalkapallon Englannin Valioliigan kirkkaimmista hyökkääjätähdistä. Yksinhuoltajaäidin kasvattama pelaaja on kertonut taloudellisesti rankasta lapsuudestaan Manchesterin lähiössä.

– Minulle on hyvin tärkeää auttaa heitä, joilla on vaikeaa, Rashford on sanonut.

Lue myös:

Yli kolmen kuukauden odotus päättyy Valioliigassa – Liverpool tarvitsee vain kaksi voittoa mestaruuteen

"Black Lives Matter" korvaa sukunimen – Valioliiga hyväksyi pelaajien rasisminvastaisen kampanjan

Valioliigan jatkumiseen viikko – uusissa testeissä löytyi yksi koronavirustartunta