1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. käsipallo

Olympiavoittaja Tanska samaan karsintalohkoon Suomen kanssa – asiantuntijan mukaan käsipallomiesten mahdollisuudet piilevät kahta muuta maata vastaan

Käsipallon EM-kisat pelataan tammikuussa 2022 Unkarissa ja Slovakiassa.

Kuva: Käsipalloliitto

Suomi karsii paikasta käsipallon miesten EM-kilpailuihin samassa karsintalohkossa Tanskan, Pohjois-Makedonian ja Sveitsin kanssa. Lohkoarvonta suoritettiin tiistai-iltana Wienissä. Käsipallon EM-kisat pelataan tammikuussa 2022 Unkarissa ja Slovakiassa.

– Ehkä meillä olisi voinut olla vähän enemmän tuuria ja olisimme saaneet joukkueen, joka olisi tuntunut vähän helpommalta. Mutta jos on neljännessä arvontakorissa, täytyy ottaa kaikki vastaan ja nähdä se haasteena, Suomen käsipallomaajoukkueen päävalmentaja Ola Lindgren kommentoi Yle Sportenille.

Yle Urheilun käsipalloasiantuntija Tomi Salminen puolestaan kuvailee Suomen lohkoa äärettömän kovaksi, mutta erittäin mielenkiintoiseksi. Hän toteaa, että olympiavoittaja Tanskaa vastaan Suomen mahdollisuudet ovat hyvin pienet, mutta kahta muuta maata vastaan Suomi voi parhaana päivänä napata kotivoittoja.

– Tanskan joukkue on täynnä maailman tähtiä, mutta näen, että parhaana päivänä Suomella on mahdollisuus napata Pohjois-Makedoniaa ja Sveitsiä vastaan kotikentällä arvokkaita voittoja, Salminen näkee.

EM-lopputurnauksessa pelaa 24 joukkuetta. Lohkovoittajien lisäksi EM-kisoihin etenevät karsinnoista kaikki lohkokakkoset sekä neljä parasta lohkokolmosta. Lohkokolmosten vertailussa ei huomioida tuloksia otteluista lohkon viimeiseksi jäänyttä vastaan.

– Kotivoittojen lisäksi on kuitenkin pakko saada vierasvoittoja. Neljä pistettä ei tule missään nimessä riittämään EM-paikkaan, ei edes parhaana kolmosena, Salminen sanoo.

Käsipallon EM-karsinnat alkavat marraskuussa ja päättyvät toukokuussa. Isäntämaiden Unkarin ja Slovakian lisäksi paikan EM-kisoihin ovat varmistaneet tammikuun EM-finalistijoukkueet Espanja ja Kroatia.

Tämän vuoden EM-kilpailuissa Tanska oli 13:s, Pohjois-Makedonia 15:s ja Sveitsi 16:s.

Lue myös:

Käsipallomiehet päättivät MM-karsinnan iloisissa merkeissä, vaikka jatkopaikkaa ei tullutkaan

Käsipallomiehet menettivät johtonsa viimeisellä mahdollisella hetkellä – Israel murskasi jatkohaaveet päätössekunneilla

"Robin on Suomen lahjakkaimpia käsipalloilijoita" – Granlund siirtyy GrIFK:n riveihin