Savo Volley hankki riveihinsä maajoukkueen luottopelaajan – Suomeen palaava Tommi Siirilä pitää kotimaan liigaa "yllättävän hyvänä"

Yli 100 maaottelua pelannut keskitorjuja Tommi Siirilä pelaa ensi kaudella Mestaruusliigaa Savo Volleyssa.

Kuva: Tomi Hänninen

Suomen miesten lentopallomaajoukkueen keskitorjuja Tommi Siirilä palaa kotimaan pääsarjaan Savo Volleyn riveihin ensi kaudeksi.

Maajoukkueen luottopelaajiin lukeutuva Siirilä, 26, pelasi viime kauden Saksan pääsarjassa itävaltalaisseurassa, mutta päätyi koronaviruspandemian takia pelaamaan Suomeen. Peliaika ja vastuu Bundesliigassa jäi myös toivottua vähäisemmäksi.

– Ei ole salaisuus, että halusin jatkaa ulkomailla, Siirilä kommentoi tiedotteessa.

Siirilä uskoo Mestaruusliigan tarjoavan hänelle riittävästi haastetta ulkomailla vietettyjen vuosien jälkeen. Alajärven Ankkurien kasvatin sopimus Savo Volleyn kanssa on yksivuotinen.

– Suomen liigan taso on yllättävän hyvä, ja Suomessa sovitut asiat hoidetaan aina kunnolla.

Savo Volley oli liigassa kolmantena 83 pisteellä, kun runkosarja keskeytettiin maaliskuussa. Yhden ottelun enemmän pelanneet VaLePa ja Hurrikaani-Loimaa olivat vain yhden ja neljän pisteen päässä savolaisjoukkueen edellä.

Ennen Itävallan-visiittiään Siirilä voitti Suomen mestaruuden VaLePassa vuosi sitten. Ulkomailla hän on pelannut myös Ranskassa ja Italiassa. Maajoukkueessa luottopelaaja on nähty yli 100 kertaa.

Savo Volley solmi sopimuksen myös toisen keskitorjujan, 26-vuotiaan Arttu Reijosen kanssa. Hänen yhden vuoden mittainen sopimuksensa sisältää lisäksi yhden optiovuoden.

Lue myös: