HSK joutuu sittenkin maksamaan takaisin 60 000 euron tukisumman – seuran hallitus arvioi mahdollisia jatkotoimenpiteitä

Kaupungin liikuntajaosto päätti vielä viikko sitten, että myönnetyistä tuista perittäisiin takaisin vain seitsemän prosenttia.

Muu urheilu
Muodostelmaluistelu
Getty Images

Helsingin kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunta on kumonnut kaupungin liikuntajaoston aiemman päätöksen ja määrännyt luisteluseura HSK:n maksamaan vuoden 2018 avustuksia takaisin 57 421 euroa.

Kaupungin liikuntajaosto päätti vielä viikko sitten, että kaupunki perisi avustussummasta seitsemän prosenttia eli 4 019 euroa. Tuolloin apulaispormestari Nasima Razmyar kuitenkin päätti tuoda asian kulttuuri- ja vapaa-aikalautakunnan käsiteltäväksi.

Äänestyksessä 10 jäsentä äänesti täyden tukipotin takaisinperinnästä ja kolme oli Otto Meren esityksen kannalla, jonka mukaan tuista olisi peritty takaisin hieman yli 19 000 euroa.

HSK:n puheenjohtaja Mikael Nyberg kommentoi päätöstä Yle Urheilulle tekstiviestillä.

– HSK:n hallitus arvioi tilannetta ihan rauhassa ja katsotaan mihin mahdollisiin toimenpiteisiin se antaa aihetta, Nyberg vastasi.

Aiotteko valittaa ja onko se mahdollista?

– Ei, kun arvioimme tilannetta hallituksessa ensin. Lautakunnan päätökseen voi hakea oikaisua ja sitten tehdä kunnallisvalituksen hallinto-oikeudelle. Mutta me katsomme ihan rauhassa, kun saamme päätöksen tiedoksi.

Helsingin kaupunki on käsitellyt luisteluseura HSK:n saamia avustuksia, sillä seuran katsotaan rikkoneen kaupungin avustusehtojen eettisiä periaatteita.

Päätöksestä kertoi ensimmäisenä Helsingin Sanomat (siirryt toiseen palveluun).

Lue myös:

Voiko seksuaalisen häirinnän kitkeä, jos sitä ei mainita erikseen kurinpidon säännöissä? Yle Urheilu selvitti, mitä 20 lajiliitossa ajatellaan eettisen kurinpidon keskittämisestä – näin meille vastattiin

Helsingin kaupungin liikuntajaosto päätti periä taitoluisteluseura HSK:lta sittenkin vain 4 019 euroa – apulaispormestarin mukaan asiaa käsitellään vielä uudelleen

Helsingin kaupunki on perimässä taitoluisteluseura HSK:lta avustuksia yli 57 000 euron edestä

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat