Tenniksen syksyn kalenterit tarkentuivat – Simona Halep miettii vetäytymistä US Openista

Tenniksen syksyn kisa-aikataulut ovat täydentyneet.

tennis
Simona Halep
Simona Halepin pelaaminen US Openissa on epävarmaa. Getty Images

Tenniksen ammattilaiskiertueet palaavat pitkiltä tauoiltaan elokuussa. Miesten ATP-kiertueen ottelut ovat jatkumassa 14. elokuuta Washingtonissa ja naisten WTA-kiertue palaa 3. elokuuta Palermossa.

Aiemmin tällä viikolla kerrottiin, että Yhdysvaltain avoimet järjestetään alkuperäisen aikataulunsa mukaisesti 31. elokuuta – 13. syyskuuta New Yorkissa.

Grand slam -turnaukset jatkuvat US Openin jälkeen Ranskan avoimilla. Roland Garros -nimellä tunnettu perinteikäs turnaus pelataan 27. syyskuuta - 11. lokakuuta.

Useat huippupelaajat ovat ilmaisseet huolensa pelaamisesta Pohjois-Amerikassa. Koronavirus on tehnyt pahaa tuhoa erityisesti New Yorkissa. Esimerkiksi romanialainen Simona Halep aikoo jättää Yhdysvaltain avoimet väliin, ellei koronatilanne muutu Yhdysvalloissa paremmaksi.

– Tämän päivän tiedoilla en pelaa US Openissa. Mutta en ole hakannut päätöstäni kiveen, Halep totesi ja sanoi seuraavansa tilanteen kehittymistä.

Koronaviruspandemia on sekoittanut tenniksen kisakalenterin. Australian avoimet ehdittiin pelata normaalisti tammikuussa, Ranskan avoimet siirtyivät syksyyn ja Wimbledon peruttiin kokonaan. Yhdysvaltain avoimet ollaan siis järjestämässä tutulla paikallaan alkusyksyllä.

Lue myös:

New Yorkin kuvernööri vahvistaa: tenniksen Yhdysvaltain avoimet järjestetään elo-syyskuussa ilman yleisöä

Suomen naistenniksen ykköspelaaja pohtii uransa jatkoa 19-vuotiaana – "En vaihtaisi mitään pois, mutta nyt tuli sellainen fiilis, että kaipaan välillä jotain muutakin"

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat