Suora

  • Urheiluruutu

Timo Ritakallio ei jatka Olympiakomitean puheenjohtajana – "Tässä ei ole mitään ihmeellistä eikä dramatiikkaa"

Vuodesta 2016 Olympiakomitean puheenjohtajana toiminut Ritakallio ei aio asettua ehdolle uudelle nelivuotiskaudelle.

urheilu
Timo Ritakallio
Timo Ritakallion aika Olympiakomiteassa päättyy. AOP

Suomen Olympiakomitean puheenjohtaja Timo Ritakallio ei aio asettua ehdolle uudelle nelivuotiskaudelle komitean hallituksen puheenjohtajaksi.

Loppuvuodesta 2016 Olympiakomitean puheenjohtajana aloittanut Ritakallio, 58, kertoi päätöksestään Olympiakomitean hallituksen kevätkokouksessa.

– Tämä oli oikea hetki pohtia asioita, mihin asioihin haluan sitoutua seuraaviksi neljäksi vuodeksi. Päädyin siihen ratkaisuun, että en asetu enää ehdolle jatkokaudelle, Ritakallio kertoi Yle Urheilulle.

– Tässä ei ole mitään ihmeellistä eikä dramatiikkaa. Kävin henkilökohtaista pohdiskelua siitä, mihin asioihin haluan käyttää aikaani. On työ, harrastukset ja erilaisia luottamustehtäviä. Niiden välillä pitää aina tehdä valintoja, ja haluan olla myös perheeni kanssa, Ritakallio taustoitti päätöstään.

Keskiviikon kokouksessa valittiin ehdollepanotoimikunta, joka ryhtyy valmistelemaan Olympiakomitean hallituksen ja tulevan puheenjohtajan valintaa.

Ehdollepanotoimikunnan puheenjohtajaksi nimettiin Jukka Rauhala ja jäseniksi Tuija Brax, Olli-Pekka Karjalainen, Kalervo Kummola ja Riikka Taivassalo.

– Pidän reiluna, että ehdollepanotoimikunta tietää alusta lähtien nykyisen puheenjohtajan aikeet. Toisaalta puheenjohtajan tehtävästä kiinnostuneet mahdolliset kandidaatit voivat nyt miettiä halukkuuttaan, Ritakallio totesi.

Olympiakomitean toimitusjohtaja Mikko Salonen olisi mielellään nähnyt Ritakallion jatkokaudenkin Olympiakomitean puheenjohtajana.

– Timo Ritakallio on ollut Olympiakomitean näkökulmasta erinomainen puheenjohtaja. Minä ja monet muutkin olisivat varmasti halunneet nähdä hänen jatkavan tehtävässä, Salonen kommentoi.

– Mutta kunnioitan hänen (Ritakallio) ratkaisuaan, Salonen painotti.

Olympiakomitean uusi hallitus ja puheenjohtaja seuraavalle nelivuotiskaudelle valitaan 21. marraskuuta.

Päivitetty kello 20.45: Timo Ritakallion kommentit täydennetty.

Lue myös:

Selvitys: Huippu-urheilulakia ei tarvita – urheilijoiden sosiaaliturvalle ehdotetaan erillistä käsittelyä

"Varat ovat dramaattisesti pienenemässä" – olympiakomitean Timo Ritakallion mukaan suomalainen urheilu joutuu painimaan merkittävän rahaongelman kanssa

Lähteet: Olympiakomitean tiedote

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat