1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. urheilu

Jääkiekon SM-liigakausi pääsee alkamaan lokakuussa, kun kokoontumisrajoitukset puretaan: "Erittäin iloinen asia"

Liigan puheenjohtaja Heikki Hiltunen on tyytyväinen, että päätös kauden alkamisesta saatiin tehtyä hyvissä ajoin.

SM-liiga pääsee käynnistymään lokakuussa, mikäli Suomen epidemiatilanne ei pahene. Kuva: Tomi Hänninen

Suomen hallitus linjasi keskiviikkoillan tiedotustilaisuudessaan, että koronavirusepidemian hidastamista varten määrätyt kokoontumisrajoitukset poistuvat kokonaan 1. lokakuuta, mikäli epidemiatilanne ei Suomessa pahene.

Päätös tarkoittaa, että urheilutapahtumia voi järjestää täysille katsomoille ja, että myös kotimaan jääkiekkokausi pääsee alkamaan normaaleissa merkeissä.

– Näillä oletuksilla, että ei tule toista aaltoa ja sallitaan pelit täysille katsomoille, liiga päästään aloittamaan lokakuussa, kommentoi jääkiekon miesten SM-liigan puheenjohtaja Heikki Hiltunen Yle Urheilulle puhelimitse.

– Erittäin positiivinen ja iloinen asia.

Hiltunen myöntää, että töitä on paljon tehtävänä ennen kauden alkamista. Seurat kokivat pahoja taloudellisia vaurioita, kun kausi jouduttiin maaliskuussa keskeyttämään.

Vaikean kevään eläneillä seuroilla on aikaa laatia taloussuunnitelmat ensi kautta varten. Hiltunen on tyytyväinen, että päättäjät olivat ajoissa liikkeellä linjaustensa kanssa.

– Pitkän, kolmen kuukauden epävarmuuden jälkeen, on hienoa, että ainakin tässä vaiheessa voidaan tehdä tällainen päätös hyvissä ajoin. Se helpottaa meidän ja seurojen työtä, Hiltunen totesi.

Liigapomon mukaan runkosarjan ja pudotuspelien otteluiden määrästä ei aiota tinkiä, vaan sarja pelataan alkuperäisen suunnitelman mukaisesti. Hiltusen mukaan otteluohjelma julkaistaan ensi viikon aikana.

– Tämä on koko suomalaiselle ammattijääkiekolle, liigalle ja liigan kumppaneille sekä toki varmasti katsojille yhtä lailla hieno asia.

Asiasta kertoi ensimmäisenä MTV Urheilu (siirryt toiseen palveluun).

Lue myös:

Magnitogorskille jälleen MM-kultaleijonavahvistus – Olkinuorasta Pesosen ja Lammikon seurakaveri

SM-liiga valmis aloittamaan kauden vasta marraskuussa – yleisörajoitukset määrittelevät suunnitelmia, mutta pelien määrästä ei tingitä

Mestiksen sarjajärjestelmään mittavia muutoksia – "Tiedostamme, että tämä ei ole urheilullisesti optimaalisin otteluohjelma"

Jääkiekko-TPS tahkosi viime kaudella lähes kahden miljoonan euron tappion