”Valtava pettymys” – RoPSin toimitusjohtaja kuuli Yle Urheilulta karun tiedon seuran korona-avustuksesta, hakivat 200 000 euroa, saivat murto-osan

Taloushuolien kanssa painiskeleva Rovaniemen Palloseura ry voi saada Opetus- ja kulttuuriministeriöltä vielä tukea Veikkausliigan kautta.

Urheilupolitiikka
Risto Niva
RoPSin toimitusjohtaja Risto Niva kummastelee ministeriön päätöstä.Lehtikuva

Opetus- ja kulttuuriministeriö päätti torstaina jakaa korona-avustuksia 9,4 miljoonaa euroa urheiluseuroille, lajiliitoille, kilpasarjoille ja liikunnan koulutuskeskuksille.

Jalkapallon Veikkausliigassa pelaava Rovaniemen Palloseura oli jo aiemmin ilmaissut rahahuolensa epidemian aikana. Toimitusjohtaja Risto Niva kertoo Yle Urheilulle, että RoPS ry haki seurakohtaisessa avustushaussa noin 200 000 euroa.

– Teimme avustushakemuksen ihan vakavissamme ja faktoihin perustuen, Niva kertoo puhelimessa.

Tukisummat löytyvät Opetus- ja kulttuuriminiteriön sivuilta. Rovaniemen Palloseura ry sai 14 000 euroa. (siirryt toiseen palveluun)

– Onhan tämä valtava pettymys. On kyllä yllättävän vähän, Niva reagoi tietoon.

Ministeriöstä kerrotaan Yle Urheilulle, että seurat saavat tukisummat ensi viikolla.

– Eihän tämä hirveästi tule auttamaan. Ei auta kuin ottaa vastaan. Ei tämä hyvältä vaikuta, Niva jatkaa hämmentyneenä.

Eniten avustusta sai Sport Club Vantaa ry, 65 000 euroa. Seuran oli tarkoitus järjestää Vantaalla voimistelun maailmancup-osakilpailu keväällä, mutta se peruttiin viime tingassa koronaviruksen takia.

"Kuulostaa hassulta, miksi pitäisi odottaa lisää"

RoPS voi saada Opetus- ja kulttuuriministeriöltä vielä tukea Veikkausliigan kautta, koska huippusarjat pystyivät hakemaan myös tukirahaa.

Urheilulle ja liikunnalle oli varattu hallituksen lisätalousarviossa yhteensä lähes 20 miljoonaa euroa, josta jakamatta jäi noin 10 miljoonaa euroa.

Opetus- ja kulttuuriministeriön ylitarkastaja Hannu Tolonen kertoi aiemmin torstaina Yle Urheilulle, että 10 miljoonasta voidaan vielä jakaa summia myöhemmin ja se on tarkoitettu liikunnalle.

Niva olisi liputtanut sen puolesta, että kaikki tuet olisi jaettu heti.

– Kuulostaa hassulta, miksi pitäisi odottaa lisää. Siitä hakemuksesta tuli ymmärrys, että sen pohjalta tehdään päätöksiä.

Rovaniemen Palloseura on joutunut koronaepidemian aikana maksamaan pelaajilleen puolet pienempää palkkaa. Veikkausliigakausi on tarkoitus käynnistää 1. heinäkuuta.

– Olemme sopineet alustavasti, että siirrymme normaaleihin palkkoihin kauden alussa, Niva sanoo.

Miltä RoPSin tilanne näyttää tällä hetkellä?

– Still alive and kicking. Yritetään selviytyä tästä tilanteesta. Jos rahat eivät riitä, niin sitten joudumme miettimään lomautuksia ja palkkojen pienennyksiä. Pahimmassa tapauksessa urheilullisista tavoitteista joudutaan tinkimään.

Lue myös:

Urheilulle 9,4 miljoonaa euroa koronatukia – noin 10 miljoonaa jäi jakamatta

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat