Suora

  • Urheiluruutu

Alex Zanardille tehtiin neurokirurginen leikkaus pyöräilyonnettomuuden jälkeen – "Hänen tilansa on erittäin vakava"

Autosport-lehti kertoi lauantaina, että Zanardi kiidätettiin onnettomuuden jälkeen helikopterilla Santa Maria alle Scotte -sairaalaan Sienaan.

pyöräily
Alex Zanardi ajaa pyörää.
Alex Zanardi on jalkojensa amputoimisen jälkeen menestynyt paralympialaisten pyöräilyssä.AOP

Pyöräilyonnettomuudessa loukkaantuneelle entiselle F1-kuljettajalle Alex Zanardille tehtiin perjantai-iltana neurokirurginen aivoleikkaus. Zanardi sai törmäyksessä rekan perävaunuun vaikeita päävammoja. Sairaalan mukaan hänen tilansa on kaksi ja puoli tuntia kestäneen leikkauksen jälkeen "erittäin vakava".

Zanardi, 53, ajoi formuloita 1990-luvulla. Hän voitti Yhdysvaltain Cart-autojen luokassa kaksi mestaruutta ennen kuin joutui vuonna 2001 Saksan Lausitzringin radalla vakavaan auto-onnettomuuteen, jossa hän menetti molemmat jalkansa.

Parapyöräilyssä Zanardi on saavuttanut neljä voittoa paralympialaisissa ja kymmenen maailmanmestaruutta. Hän on kilpaillut menestyksellä myös triathlonissa.

Perjantaina Zanardi loukkaantui vakavasti Sienan lähistöllä Italiassa järjestetyssä parapyöräilykilpailussa. Hän menetti käsikäyttöisen kilpapyöränsä hallinnan ja törmäsi vastaan ajaneen rekan perävaunuun.

Englantilainen Autosport-lehti kertoi lauantaina, että Zanardi kiidätettiin onnettomuuden jälkeen helikopterilla Santa Maria alle Scotte -sairaalaan Sienaan.

– Potilas on tehohoidossa. Hänen tilansa on erittäin vakava, sairaala kertoi Zanardin voinnista.

Juhannuspäivänä Zanardi sai kannustusviestejä faneiltaan ja ystäviltään. Formula 1:n maailmanmestari Mario Andretti kertoi rukoilevansa ystävänsä puolesta.

– Olen huolestunut ja peloissani Alex Zanardin puolesta. Pidätän henkeäni, sillä olen hänen faninsa ja ystävänsä, Andretti tviittasi.

– Tehkää kuten minä ja rukoilkaa tämän hienon miehen puolesta.

Lue myös:

Entinen F1-kuljettaja ja parapyöräilyn arvokisamestari Zanardi vakavassa onnettomuudessa – kiidätettiin sairaalaan

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat