1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. yleisurheilu

Sara Kuiviston 1 000 metrin soolo säväytti Saarijärven puuskatuulessa – "Ei ole helppoa juosta yksin"

Eero Saleva pinkoi lainahousuissa miesten kolmen tonnin voittoon.

Sara Kuivasto. (Arkistokuva) Kuva: AOP

Sara Kuiviston sisukas soolojuoksu naisten 1 000 metrillä säväytti yleisurheilun Saarijärven juhannuskisoissa lauantaina. Kuivisto juoksi 1 000 metriä täysin yksin aikaan 2.41,27 ja jäi Suomen ennätyksestään vajaat puoli sekuntia.

Kuivisto oli vielä 800 metrin juoksun jälkeen Suomen ennätysvauhdissa. Hänen omissa nimissään oleva SE 2.40,81 jäi kuitenkin voimaan.

– Juoksin Pärnussa yksin sen edellisen SE:n ja päätin silloin kisan jälkeen, että enää en sitä yksin yritä, Kuivisto muisteli Urheiluliiton tiedotteessa.

Saarijärvellä Kuivisto silti kävi yksin SE:n kimppuun. Hän avasi juoksun rohkeasti ja juoksi 800 metriä hieman yli 2.07:n, mutta koko matkan kiusannut puuskatuuli vaati veronsa, eikä juoksun loppu ei tullut yhtä raikkaasti kuin alkumatka.

– Kova tuuli tuntui. Jalat kangistuivat tuossa lopussa. Ei ole helppoa juosta yksin, Kuivisto kertaili.

Saarijärven 1 000 metriä toimi Kuiviston mukaan hyvin osana valmistautumista kesän päämatkan 800 metrin kisoihin.

– Nyt sitten Espoossa lauantaina 800 metriä. Siellä juoksussa on "jänis" mukana, Kuivisto sanoi.

Baas ennätykseensä ratakierroksella

Hyvää vauhtia juostiin myös naisten 400 metrillä. Mette Baas pudotti 400 metrin ennätyksensä ja kesän kotimaisen kärkiajan lukemiin 54,57 ja voitti Aino Pulkkisen, joka oli kauden avauksessaan toinen ajalla 55,88.

– Kun takana on hyvä, ehjä treenikausi, se näköjään tuottaa tulosta, 19-vuotias Baas maisteli 0,28 sekunnin ennätysparannusta heti kesän ensimmäisessä 400 metrin kilpailussa.

Miesten 3 000 metrillä kilpailun yllätysvieras Eero Saleva sumensi kotiyleisön edessä voittoa jahdanneen Jaakko Piesasen voittotoiveet. Saleva karkasi Piesaselta viimeisellä kierroksella ja voitti ajoin 8.18,34–8.20,05.

Saleva tuli alun perin kisapaikalle vain katsomaan kilpailua.

– Pohkeessa on ollut pientä vaivaa ja ajattelin säästellä sitä, mutta kun tulin kentälle, alkoi tehdä mieli juosta. Lainasin Joonas Rinteeltä juoksuhousut ja autossa oli tuliterät piikkarit, joten piti lähteä mukaan, Saleva kertoi.

Kenttälajeissa Sini Lällä voitti naisten korkeushypyn kauden kotimaisella kärkituloksella 184. Tulos sivuaa hänen ulkoratojen ennätystään.

Lue myös:

Nyt näyttää todella lupaavalta! Wilma Murto oli rikkoa seipään SE:n – "Voisin melkein lyödä vetoa siitä, että uusi SE tulee vielä tänä vuonna"

Seiväshyppääjä Elina Lampela taivutti Suomen kaikkien aikojen tilastossa kolmanneksi – Wilma Murrolla hyvä kauden avaus

Koronaviruksen aiheuttamat rajoitukset eivät ajaneet Thomas Röhleriä epätoivoon – keihästähti näkee poikkeustilassa päinvastoin suuria mahdollisuuksia

Pikajuoksutähti Christian Coleman jälleen dopingtestikohun pyörteissä – asiantuntijan mukaan aiemmin toiminut perustelu ei nyt päde