Suora

  • Urheiluruutu
  • Urheiluruutu
  • Rallin MM, Turkki, päiväkooste

Jürgen Klopp teilaa Britannian koronapolitiikan – Saksa ja Englanti ovat saksalaisvalmentajan mielestä kuin eri planeetoilta

Jürgen Klopp on näyttänyt maskin käytössä esimerkkiä, mutta tuntee erottuvansa joukosta.

koronavirus
Jürgen Klopp
Liverpoolin päävalmentaja Jürgen Klopp tunnetaan suorapuheisena ihmisenä.Getty Images

Liverpoolin kunnioitettu saksalaisvalmentaja Jürgen Klopp teurastaa Britannian koronapolitiikan laajassa haastattelussa, joka julkaistiin sunnuntaina muiden muassa Guardianin nettisivuilla. (siirryt toiseen palveluun) Klopp on tarkkaillut koronapandemian hoitoa Saksassa ja Britanniassa ja toteaa, että ero on kuin yöllä ja päivällä.

– Jos joku avaruusolento seuraisi Englannin ja Saksan toimintaa ulkopuolelta, se varmasti kuvittelisi, että nämä kaksi maata ovat kotoisin eri planeetoilta, Klopp teilasi brittihallinnon toiminnan.

Klopp tunnetaan suorapuheisena ihmisenä, mutta hän pyrki aluksi välttelemään korona-aihetta. Itsehillintä kuitenkin petti siinä vaiheessa, kun häneltä kysyttiin, pelkäsikö hän koronapandemian ja brittihallinnon vievän Liverpoolilta tilaisuuden Valioliigan voittoon.

– En miettinyt sekuntiakaan, estääkö hallituksen toiminta mestaruutemme. Olin ja olen edelleen huolissani ainoastaan koronan aiheuttamien kuolemantapausten määrästä, Klopp laittoi asiat perspektiiviin.

Klopp otti esimerkiksi hengityssuojainten käytön.

– En tiedä, miksi täällä ryhdyttiin käyttämään maskeja vasta kesäkuun puolivälissä. Muualla toimittiin näin 5–6 viikkoa aiemmin, Klopp ihmetteli.

– Voimme väitellä hengityssuojainten hyödystä, mutta uhriluku on pienempi maissa, joissa kannustettiin maskien käyttöön jo aiemmin.

Olo kuin avaruusoliolla

Klopp on näyttänyt maskin käytössä esimerkkiä, mutta tuntee erottuvansa joukosta.

– Kun menen Englannissa huoltoasemalla, olen ainoa, jolla on hanskat käsissä ja maski kasvoilla. Olo on kuin avaruusoliolla, Klopp jatkoi.

Klopp korosti erikseen, ettei Saksakaan voi kehuskella täydellisellä pandemian hoidolla. Varovaisuus ja varotoimet mahdollistavat kuitenkin vähitellen paluun normaaliin ja myös jalkapallopelit.

– Olin koko ajan sitä mieltä, että meidän täytyy pelata kausi loppuun ja olen iloinen, että saimme nyt tilaisuuden siihen, Klopp iloitsi.

– Minä noudatan viruksen varalta ohjeistettuja varotoimia siihen asti, että joku kertoo pandemian olevan ohitse.

Liverpool johtaa Valioliigaa ylivoimaisesti.

Lue myös:

Brighton-hyökkääjä Maupay kertoi, mikä sai Arsenalin maanmiehen käymään kurkkuun kiinni – "Näin käy, kun puhuu liikaa kentällä"

Video: Arsenal-pelaajalla meni kuppi totaalisesti nurin – huitaisi Brightonin törttöilijää vatsaan ja ottelun loputtua kuristi kaulasta

Watfordin ja Leicesterin välisessä ottelussa dramaattinen loppu: näyttävä saksipotkumaali nähtiin lisäajalla – Arsenal menetti ykkösvahtinsa

Michel Platini teki maaliennätyksen, joka on osoittautunut liki mahdottomaksi rikkoa – Ranskan kansallissankarista tuli myöhemmin jalkapallon mädännäisyyden näkyvät kasvot

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat