Djokovicin tennisturnauksessa pelannut Grigor Dimitrov kertoo saaneensa koronatartunnan

Tennispelaaja Grigor Dimitrov kertoi sunnuntaina, että hänen koronatestinsä on osoittautunut positiiviseksi.

tennis
Grigor Dimitrov pelaa Adria-turnauksessa yleisön edessä koronatauon aikana.
Grigor Dimitrov on parhaimmillaan ollut maailmanlistan kolmantena, loppuvuodesta 2017. Kuva on otettu Adria-turnauksessa.Nikola Krstic/Getty Images

Tenniksen maailmanlistan 19:ntenä oleva bulgarialainen Grigor Dimitrov kertoo Instagram-tilillään, että häneltä on otettu koronatesti, joka on osoittautunut positiiviseksi.

Dimitrov on kilpaillut viime viikkoina Adria-turnauksessa Balkanin maissa. Hän pelasi vielä lauantaina Kroatiassa Borna Coricia vastaan, mutta jätti myöhemmin pelit kesken sairastumisensa vuoksi.

Kroatiassa pelattavien pelien huipennuksena piti olla maailmanlistan ykkösen, serbialaisen Novak Djokovicin ja venäläisen Andrey Rublevin välinen kohtaaminen, mutta sunnuntai-illaksi suunniteltu ottelu peruttiin Dimitrovin sairastumisen seurauksena. Turnauksen Instagram-sivulla kerrotaan, ettei kukaan Dimitrovin lähellä ollut ole kärsinyt koronaoireista. Jokainen heistä kuitenkin testataan sunnuntai-iltana.

– Haluan varmistaa, että kaikki minun kanssani kontaktissa viime päivinä olleet menevät testeihin ja ryhtyvät tarvittaviin varotoimiin. Olen pahoillani kaikesta vahingosta, jonka olen voinut aiheuttaa. Olen nyt kotona ja toipumassa, Dimitrov kirjoitti Instagramissa.

Adria-turnaus, johon Dimitrov osallistui, on tennistähti Djokovicin järjestämä. Kutsukilpailuna pelattavan turnauksen ensimmäinen osa käytiin viikko sitten Belgradissa Serbiassa. Tuon viikonlopun voittoon selviytyi Dominic Thiem.

Turnauksessa huippupelaajista ovat edellä mainittujen lisäksi mukana muun muassa Alexander Zverev ja Marin Cilic.

Adria-turnaukseen on myyty pääsylippuja. Yleisömäärät ovat pyörineet noin 4 000 katsojan paikkeilla. Uutistoimisto AP:n mukaan ensimmäinen turnausviikonloppu on kerännyt kritiikkiä siitä, ettei tapahtumassa noudatettu turvavälejä.

Turnauksen on tarkoitus jatkua vielä kahtena viikonloppuna. Ensin Montenegrossa ja sitten Bosnia ja Hertsegovinassa.

Lue myös:

Ruusuvuori voitti alkulohkonsa Serbiassa – nyt vuorossa hyviä harjoitusvastustajia ja ottelut jatkuvat ensi viikolla

Djokovicin mielestä tenniskauden jatkolle suunnitellut varotoimet ovat niin äärimmäisiä, että US Openiin osallistuminen olisi mahdotonta

Tennisklassikoita opiskellut Emil Ruusuvuori palaa pelikentille kovatasoisessa turnauksessa Serbiassa: "Supersiisti tilaisuus, mutta pitihän sitä vähän pohtia"

Lähteet: Reuters, AP, AFP

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat