Yleisön kuume mitataan, määrää rajataan ja katsojaksi täytyy rekisteröityä – näillä turvatoimilla La Liga toivoo saavansa yleisöä otteluihin

Sarja käynnistettiin koronatauolta aiemmin tässä kuussa, mutta ottelut on pelattu ilman yleisöä.

La Liga
tyhja stadion
La Ligan ottelut on pelattu ilman yleisöä.Getty Images

Espanjan jalkapalloliigan johto toivoo, että maan pääsarjan ottelut voidaan avata yleisölle jossain vaiheessa heinäkuuta. Liiga yrittää päästä 10–15 päivässä turvatoimista sopuun maan hallituksen kanssa, jotta katsojat pääsisivät peleihin ennen kuin liiga päättyy 19. heinäkuuta.

Liiga hakee lupaa tiukoin rajoituksin. Katsojien pitäisi rekisteröityä ennalta yleisöksi, yleisön määrää rajattaisiin, ja halukkaille katsojille jaettaisiin katsojavuorot. Lisäksi katsojien kuume mitattaisiin ennen ottelua, ja stadioneilla olisi maskipakko.

Stadioneilla pitää suunnitelman mukaan noudattaa turvaetäisyyksiä ja katsomon osista pitää poistua rivi kerrallaan.

Stadioneiden baarit ja ravintolat pidetään suljettuina, mutta jokaiselle katsojalle jaetaan kaksi muovista juomapulloa.

Sarja käynnistettiin koronatauolta aiemmin tässä kuussa, mutta ottelut on pelattu ilman yleisöä. Liigan puheenjohtaja Javier Tebas on elätellyt koko ajan toiveita otteluiden avaamisesta yleisölle.

– Uskon, että pääsemme hallituksen kanssa sopimukseen 10 tai 15 päivässä. Emme tietenkään voi täyttää stadioneita kokonaan, mutta olisimme todella iloisia, jos voisimme käyttää edes 10-15 prosenttia katsomokapasiteetista joillakin stadioneilla, Tebas esittää.

La Liga tarvitsee asiassa maan keskusurheilujärjestön CSD:n, terveysministeriön ja itsehallintoalueiden päättäjien hyväksynnän.

Lue myös:

Barcelona leikitellen voittoon – suljetut ovetkaan eivät estäneet kentälle ryntääjää

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat