1. yle.fi
  2. Urheilu
  3. jääkiekko

Alle 20-vuotiaiden MM-kisojen ajankohtaa ei voitu lyödä lukkoon − NHL:n päätökset ratkaisuroolissa

Alle 20-vuotiaiden MM-kisojen ajankohta on vielä epäselvä.

Suomi sijoittui tänä vuonna alle 20-vuotiaiden MM-kisoissa neljänneksi. Kuva: SJL

Kansainvälinen jääkiekkoliitto IIHF vahvisti maanantaina, että jääkiekon miesten MM-kisojen alku siirtyy normaalista poiketen kahdella viikolla.

IIHF:n kongressissa piti myös päättää Edmontonissa ja Red Deerissä järjestettävien alle 20-vuotiaiden MM-kisoista, mutta tällä kertaa ajankohtaa ei voitu lyödä lukkoon.

− U20-kisojen kohtalo on auki, kaikki muu päätettiin. Tämä oikeastaan johtuu siitä, että pitää odottaa, mitä NHL tekee. NHL:n pelit voivat venyä niin pitkälle, että Edmontonissa tulee hallin kanssa vaikeuksia, jääkiekkoliitto IIHF:n varapuheenjohtaja Kalervo Kummola sanoo Yle Urheilulle.

Kummolan mukaan päätöksiä kisojen aikataulusta voidaan tehdä sen jälkeen, kun NHL on julkistanut suunnitelmansa tätä ja seuraavaa kautta koskien.

20-vuotiaiden kisat ovat alkaneet perinteisesti tapaninpäivänä 26. joulukuuta ja kestäneet aina tammikuulle saakka. Kummolan mukaan U20-maat ovat kertoneet IIHF:lle, että ne ovat valmiita kisaamaan normaaliin ajankohdan mukaisesti koronaviruksesta huolimatta.

− Kyllä ne olivat siihen valmiita. Kanadassa ei ole mielestäni kovin paha tilanne koronaviruksen suhteen, Kummola sanoo.

Kummolan mukaan toinen ajankohta kisoille voisi olla NHL:n pelitauko helmikuussa.

Onko kuitenkin mahdollista, että kisat käytäisiin muualla kuin Kanadassa?

− En halua lähteä spekuloimaan. Odotellaan Kanadan hallipäätöksiä rauhassa. Jos jotain tapahtuu, niin kyllä varmaan jostain löytyy järjestäjämaa, mutta on liian aikaista sanoa mitään, Kummola painottaa.

IIHF kertoi maanantaina myös suunnitelluista päivämääristä naisten ja muiden ikäluokkien MM-turnauksille. Naisten MM-kisat järjestetään Kanadan Halifaxissa ja Trurossa 7.−17. huhtikuu 2021.

Plymouthissa ja Ann Arborissa järjestettävien alle 18-vuotiaiden poikien MM-kisat on määrä järjestää puolestaan 15.−25. huhtikuuta ja alle 18-vuotiaiden tyttöjen kisat Ruotsin Linköpingissä ja Mjölbyssä 5.−12. tammikuuta.

Lue myös:

Jääkiekon MM-kisat siirtyvät kahdella viikolla – mestari selvillä vasta kesäkuussa

Kilpailutoimenjohtaja: SM-liigakausi alkaa 1. lokakuuta, otteluohjelmassa täydet 60 kierrosta