Kritisoidun tennisturnauksen järjestänyt Novak Djokovic sairastui itse koronavirukseen

Miesten tenniksen ykköspelaaja Novak Djokovic on saanut positiivisen tuloksen koronatestissä.

Novak Djokovicin hyväntekeväisyyskiertueella ei ole välitetty turvaväleistä. Kuva: Getty Images

Maailman ykköspelaaja Novak Djokovicin järjestämä hyväntekeväisyyskiertue Balkanilla on osoittautunut viruslingoksi. Viimeisempänä koronavirustartunnastaan kertoi Djokovic itse.

– Heti kun saavuimme Belgradiin, menimme testattaviksi, Djokovic kertoi tiedotteessaan.

– Minun tulokseni oli positiivinen, kuten myös Jelenan (vaimo), mutta lapsemme tulokset olivat negatiiviset.

33-vuotias tennisässä kertoi, ettei hänellä ole ollut minkäänlaisia oireita. Hän totesi olevansa pahoillaan jokaisesta tartunnasta.

– Aion eristää itseni seuraaviksi 14 päiväksi ja testautan itseni viiden päivän kuluttua.

Pian Djokovicin ilmoituksen jälkeen kisajärjestäjät ilmoittivat, ettei kiertue voi enää jatkua. Sarajevon ja Banja Lukan ohjelmassa olleita otteluita ei siis pelata.

Balkanin hyväntekeväisyyskiertueella positiivisia koronavirustapauksia oli lukuisia. Muun muassa Viktor Troicki ja hänen raskaana oleva vaimonsa ovat saaneet viruksen, samoin Grigor Dimitrov ja Borna Coric.

Serbiassa ja Kroatiassa pelatussa turnauksessa ei ollut huolehdittu turvallisuusväleistä ja pelaajien oli nähty halailevan toisiaan ja juhlivan ravintoloissa ja yökerhoissa otteluiden jälkeen. Djokovicia kritisoitiin turnauksen järjestämisestä, mutta hän puolusti sitä.

– Kaiken, mitä olemme tehneet viimeisen kuukauden ajan, teimme puhtaasta sydämestämme ja vilpittömällä tarkoituksella. Turnauksemme oli tarkoitus yhdistää, lähettää viestiä solidaarisuudesta ja myötätunnosta koko alueella, Djokovic sanoi.

Päivitys kello 16.57: Päivitetty tieto siitä, että turnaus keskeytettiin.

Lue myös: