Suora

  • Urheiluruutu

Jälleen yksi slovenialaissprintteri lopettaa – olympiamitalisti Fabjan jättää hyvästit kilpaladuille

Vesna Fabjan päättää mittavan kilpauransa kansainvälisillä hiihtoladuilla.

hiihto
Vesna Fabjan
Vesna Fabjan juhli olympiapronssia kuusi vuotta sitten Sotshissa.Getty Images

Slovenian naisten sprinttijoukkue menetti jälleen yhden hiihtäjistään, kun Vesna Fabjan ilmoitti lopettavansa kilpauransa. Vasta runsas kuukausi sitten Seefeldin MM-kisoissa pariviestin hopeaa Anamarija Lampicin kanssa voittanut Katja Visnar kertoi lopettamispäätöksestään.

Fabjan osallistui urallaan olympialaisiin neljä kertaa, ja hänen paras saavutuksensa oli vuonna 2014 Sotshin olympialaisissa voitettu sprinttihopea. Tämän lisäksi hän kisasi MM-kisoissa kuusi kertaa, mutta jäi vuonna 2011 Oslon kisoissa niukasti palkintojen ulkopuolelle sprintin neljännellä sijallaan.

Jo vuonna 2005 maailmancup-uransa aloittanut slovenialainen starttasi maailmancupissa 209 kertaa. Hän saavutti ensimmäisen palkintosijansa vuonna 2009 Düsseldorfissa ja ensimmäisen osakilpailuvoittonsa vuotta myöhemmin Ribinskissä. Kaikkiaan hän Fabjan voitti kaksi osakilpailua ja saavutti viisi palkintosijaa.

– Tämä oli vaikea päätös, mutta tiedän, että nyt on oikea aika sanoa hyvästit, 35-vuotias hiihtäjä kirjoitti Instagram-tililleen ja jakoi kuvan Sotshin olympialaisten palkintoseremoniasta.

– Tämä oli pitkä matka. Olen oppinut paljon, enkä unohda koskaan kaikkia niitä kokemuksia, joita olen saanut. Kiitos sydämeni pohjasta uskomattomista mahdollisuuksista ja tuesta!

Lue myös:

Sprinttitykki Katja Visnar lopettaa mittavan kilpauransa

Kirjeikoni

Tilaa Yle Urheilun uutiskirje ja muita uutiskirjeitä!

Saat Ylen parhaat sisällöt suoraan sähköpostiisi! Tilaa niin monta kirjettä kuin haluat!

Siirry tilaamaan

Suosittelemme

Tuoreimmat